• Fii alături de Echipa Țării

Feminin (Naționale)

Fotbal feminin. Concluziile selecționerului Eduard Blănuță după partidele amicale cu Muntenegru

22 feb 2023 de Maria Teeşanu

Selecționerului Eduard Blănuță a făcut concluziile după partidele amicale cu Muntenegru. Cele 2 meciuri s-au jucat pe 15 și 18 februarie, la Podgorița și s-au încheiat cu victoriile gazdelor, 6-1 și 2-0.   
 

Despre partide
"Meciurile amicale cu reprezentativa similară a Muntenegrului pot fi împărțite în patru reprize, trei dintre care au fost bune, iar una, cu părere de rău, a fost nesatisfăcătoare. Referitor la sarcinile pe care le-am avut în primul meci, noi am efectuat multe schimbări în cea de-a doua repriză. Împreună cu staff-ul tehnic am vrut să vedem toate jucătoarele convocate și în plus am avut un zbor greu. Cred că nu am reușit să ne revenim după zbor. De aceea, la final de partidă scorul pe tabela de marcaj a fost 6-1. 

În cel de-al doilea meci fetele au intrat mult mai motivate, mult mai odihnite, mult mai energice și au jucat deja pentru rezultat. Primul gol a fost marcat din penalty, iar cel de-al doilea gol l-am primit în ultimul minut al meciului, de aceea a fost 2-0. Meciul în sine a fost cu mult mai bun și am fost satisfăcut de jocul echipei. A mai rămas să obținem rezultate pozitive, nu doar partide bune din punct de vedere tactic. 

Despre prestația jucătoarelor
"Cum am mai spus în conferința de presă dinaintea partidelor, ”stranierele” noastre au avut pauză de iarnă foarte mică, ceea ce nu pot spune despre fetele tinere, convocate din campionatul intern. De aceea, dacă să analizăm jucatoarele, atunci pot spune că ”stranierele” au prestat un joc frumos, cu determinare. În timp ce junioarele s-au descurcat bine, dar există multe aspecte la care trebuie de lucrat și pe viitor ar trebui să se axeze mai mult pe pregătirea lor. De asemenea, convocând-o pentru prima dată pe Valeria Vîrlan în locul Claudiei Chiper, am fost plăcut surprins de jucul ei. Sunt încântat de faptul că sunt junioare care lucrează asupra lor, fac față meciurilor dificile și joacă la vârsta de 16-18 ani în componența de bază.

 

Citește ...
Fotbal feminin. Naționala, două meciuri amicale în Muntenegru
Fotbal feminin. Naționala. Jurnal de cantonament. Ziua 1
Fotbal feminin. Naționala. Jurnal de cantonament. Ziua 2
Fotbal feminin. Naționala. Interviu cu Carolina Țabur: Sunt pregătită sută la sută pentru meciul cu Muntenegru
Fotbal feminin. Naționala. Interviu cu Natalia Munteanu: Vreau să mă dezvolt și să ajut în propria mea țară
Fotbal feminin. Naționala. Jurnal de cantonament. Ziua 3
Fotbal feminin. Naționala. Jurnal de cantonament. Ziua 4
Fotbal feminin. Muntenegru - Moldova, LIVE de la ora 14:00
Fotbal feminin. Moldova, învinsă de Muntenegru
Fotbal feminin. Naționala. Interviu cu Irina Topal și Valeria Vîrlan după meciul cu Muntenegru
Fotbal feminin. Naționala. Jurnal de cantonament. Ziua 6
Fotbal feminin. Naționala. Jurnal de cantonament. Ziua 7
Fotbal feminin. Muntenegru - Moldova, LIVE de la ora 13:00
Fotbal feminin. Muntenegru - Moldova 2-0