• Fii alături de Echipa Țării

LEONID OLEINICENCO S-A ÎNTÂLNIT CU PREȘEDINTELE FIFA, GIANNI INFANTINO

12 dec 2019 de Sandu Grecu

Președintele FMF, Leonid Oleinicenco a avut astăzi o întrevedere cu președintele FIFA, Gianni Infantino. Întâlnirea a avut loc la sediul Federației internaționale, de la Zurich (Elveția), la invitația șefului Forului fotbalistic Mondial.  

 

Leonid Oleinicenco a discutat cu Gianni Infantino despre demararea programelor incluse în Strategia de dezvoltare a FMF 2020/24 și despre implicarea FIFA în realizarea obiectivelor stabilite. 

Liderul fotbalului de la Chișinău a solicitat asistență experților FIFA în implementarea Academiilor regionale sub egida FMF. 

 

Președintele FIFA a dat asigurări că organizația pe care o conduce va acorda tot suportul metodologic și tehnic pentru dezvoltarea fotbalului moldovenesc. 

Printre principalele subiecte pe care le-au discutat cei doi se numără asistența la formarea Departamentului tehnic FMF și modernizarea Școlii de antrenori.

 

”Deja la finele lunii ianuarie 2020 vor fi delegați în Moldova experți de la FIFA pentru aceste 2 domenii, în frunte cu Steven Martens, director tehnic FIFA, a declarat Leonid Oleinicenco. Am discutat despre mai multe subiecte ce țin de dezvoltarea fotbalului în Moldova și am primit asigurări că putem conta pe suportul FIFA pentru orice domeniu de activitate. Gianni Infantino și-a arătat disponiblitatea de a onora invitația mea pentru a vizita Moldova la deschiderea stadionului de fotbal pe plajă, care se va construi la noi cu suportul FIFA.”