• Fii alături de Echipa Țării

Asociații Raionale

PREȘEDINTELE FMF, LEONID OLEINICENCO LA REUNIUNEA CU PREȘEDINȚII ARF

20 dec 2019 de Sandu Grecu

La Institutul Muncii din Chișinău a avut loc astăzi Ședința ordinară de lucru a conducerii FMF cu președinții și secretarii generali ai Asociațiilor raionale și municipale de fotbal afiliate la FMF.
În cadrul acestei Ședințe a fost făcută prezentarea Strategiei de dezvoltare a FMF pentru perioada 2020-24.

 

Președintele FMF, Leonid Oleinicenco a venit cu propuneri concrete privind implicarea conceptuală nouă a ARF în implementarea strategiei de dezvoltare.

 

Leonid Oleinicenco: ”FMF a ales 4 obiective principale de dezvoltare: sectorul juvenil, competițiile existente, selecționatele și fotbalul feminin. 

Fiecare obiectiv va avea un plan de dezvoltare separat. Avem încredere că fiecare dintre Dv va implementa strategia la nivel local, așa cum o facem noi la nivel central.”

 

Activitate ARF pentru 5 ani: campionat, cupa, turnee veterani, cupa amatori, cupa satelor, turnee de fotbal feminin, pagina web ARF, comet, clasele specializate de fotbal.

 

Leonid Oleinicenco: ”Compania Nielsen prezintă fotbalul ca cel mai atractiv sport din Moldova. Majoritatea părinților doresc ca copii lor să practice fotbalul. Avem probleme cu cazare, transport și infrastructură.  Noi ne-am pus ca scop să asigurăm transportul, cazarea și masa pentru copiii, care merg la turnee raionale. Vom aloca un buget special în acest sens pentru ARF. 
Paginile WEB. Pe sitetul FMF se vor regăsi toate paginile WEB ale ARF, care vor conține toate informațiile despre activitatea secțiilor, școlilor de fotbal din raioane. Astfel toți doritorii vor putea să cunoască cum copiii se pot înscrie și participa la fotbal.
Clasele specializate de fotbal sunt principalul motiv al întâlnirii de astăzi. Am implementat deja primele 2 etape din Proiectul ”Fotbal în școli”: grădinița și lecții de fotbal în școli. Vom dezvolta în continuare fotbalul în grădinițe. Îmi doresc ca în fiecare raion să avem grădinițe, unde copilașii practică fotbalul. 
Etapa a doua, am prezentat proiectul la MECC pentru programul „Educație fizică prin fotbal”. Avem mulți doritori suplimentari din toată țara, care doresc să se înscrie în acest proiect. Noi nu înlocuim educația fizică, ci doar suplinim orele de sport cu cele de fotbal.
A 3-a etapă a fotbalului juvenil, ”Clasele sportive specializate de fotbal”: fără suportul Dv. nu vom reuși să facem clase de fotbal. Avem copii, avem doritori de a face fotbal, dar nu putem asigura accesul la ore pentru practicarea fotbalului. 
Cum ați putea contribui Dv: fiecare ARF să găsească numitor comun cu președintele de raion, consiliile raionale pentru finanțarea cheltuielilor suplimentare a școlilor din raioane la crearea acestor clase. E vorba de hrană suplimentară, salarizarea antrenorilor care vor conduce orele suplimentare de fotbal în aceste clase. 
Planul va fi elaborat împreună cu MECC. Ieri deja am discutat despre aceasta la ședința Colegiului MECC. Fiecare dintre noi trebuie să ajungă la conducerea raionului și să-i convingă să implementeze aceste clase de fotbal.”