• Поддержи национальную сборную

FIS. Echipament sportiv pentru IPLT „Ion Luca Caragiale” din Orhei

05 apr 2024 de Svetlana Tataru
GALERIE

Federația Moldovenească de Fotbal continuă campania de donație a echipamentului sportiv instituțiilor de învățământ din Republica Moldova care au întrunit toate condițiile și au aplicat la Proiectul FMF „Fotbal în Școli”. Echipa FMF, reprezentată de Dănuț Oprea, Directorul Tehnic FMF, Cristina Braga, Grassroots manager, și Vladimir Horoșilov, manager dezvoltare FMF, a vizitat clasa specializată de fotbal de la IPLT „Ion Luca Caragiale” din Orhei.

 

Astfel, cei 31 de elevi din clasa a 5-a, alături de antrenorul Victor Barbaroșie, au primit echipamentul sportiv, care include: 2 tricouri, pantaloni, pantaloni scurți, vestă de ploaie (fâș), jambieri, rucsac și scurtă de iarnă. 

 

De la începutul anului școlar 2023-2024, alte 9 clase de fotbal au primit echipamentul de sport, și anume: LT „N. Gogol" din mun. Chișinău, dar și IP LT „M. Eminescu" din Cimișlia, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” mun. Ungheni, LT „Mihail Sadoveanu” din Giurgiulești, Cahul și Liceul Teoretic „Hyperion” din Durlești, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Sipoteni, Călărași, Liceul Teoretic „Mihai Viteazuldin Chișinău, Liceul Teoretic „Olimp” din Chișinău, Liceul Teoretic „Alexandru cel Bun” din Sîngera.

 

Proiectul „Fotbal în Școli” - Clase specializate prevede crearea claselor pe baza solicitărilor din partea instituțiilor de învățământ. Din 1 septembrie 2023 fiecare instituție de învățământ participantă la Proiectul „Fotbal în Școli” - Clase Specializate a primit din partea FMF un set de inventar sportiv (15 mingi, sac pentru mingi, 10 conuri, 40 copete și 10 bavete de joc) pentru organizarea și sporirea calității antrenamentelor. În cadrul proiectului este prevăzut și un curs de instruire pentru antrenorii din instituțiile de învățământ. Clasele specializate de fotbal au un program special cu antrenamente mai intensive, de 2 ori pe zi, cu o alimentare corectă și nutritivă pe parcursul zilei. Clasele sunt mixte, formate din 25-30 de copii. Astfel, elevii, băieți și fete, din aceste clase beneficiază de 10 ore de fotbal saptămânal în cadrul disciplinei „Fotbal".