• Fii alături de Echipa Țării

Reprezentanții FIFA și UEFA, în vizită la CPSM

27 mai 2023 de Sandu Grecu
GALERIE

După încheierea celui de-al 21-lea Congres Ordinar al FMF, președintele FMF Leonid Oleinicenco le-a făcut personal un tur de orizont oaspeților de la UEFA și FIFA prin Centrul de pregătire al echipelor Naționale de la Vadul lui Vodă.

 

Gazda evenimentului de vineri le-a povestit colegilor din Europa istoria construcției bazei sportive a FMF, le-a prezentat condițiile de pregătire și cazare ale jucătorilor și jucătoarelor, care sunt convocați la echipele naționale ale Republicii Moldova.

De asemenea, Leonid Oleinicenco le-a vorbit oaspeților de la FIFA și UEFA despre planul de extindere a Centrului sportiv FMF, care prevede construcția a încă 7 terenuri de antrenament și a unui Centru medical de reabilitare sportivă, unul care încă nu există în Moldova.

 

Răzvan Burleanu, membru al Comitetului Executiv al UEFA și președinte al Federației Române de Fotbal a menționat felul în care arată baza sportivă a FMF: ”După mai bine de 20 de ani, cât e de curat! Să arate atât de bine trebuie să ai un administrator foarte bun, un om care să aibă grijă ca totul să arate impecabil. Extraordinar! Impresionant!”

 

Elkhan Mammadov, director al Asociațiilor Europene membre FIFA, a ținut neapărat să facă o comparație cu Centrul Olimpic din Franța, pe care l-a vizitat recent: ”Nu se compară ceea ce am văzut în Franța cu condițiile pe care le-ați creat voi aici. Camere mari și spațioase, totul gândit pentru ca cei care stau aici să se simtă ca acasă. Jucătorii selecționatelor trebuie să fie mândri că pot să utilizeze așa utilități... Și câtă verdeață în jur! Fără blocuri! Liniște! Fantastic loc!”

 

La eveniment au mai fost prezenți Denis Bastari, manager UEFA al programului HatTrick, Gianni Manca, Forward Programme Coordinator FIFA, Lorenzo Cavallari, Forward Programme Coordinator FIFA și Adrian Ixari, director executiv FMF.