• Поддержи национальную сборную

UEFA PLAYMAKERS: Fotbal din grădiniță

25 mai 2023 de Dorina Gherganov
GALERIE

Deprind jocul cu balonul încă din curtea grădiniței, într-o atmosferă de poveste! Federația Moldovenească de Fotbal continuă să inspire fetițele să îndrăgească fotbalul și activitățile fizice, prin basmele Disney, în cadrul proiectului UEFA Playmakers, implementat în instituțiile de învățământ din Republica Moldova. În această săptămână ambasadorii UEFA Playmakers au vizitat Grădinița din comuna Bubuieci.

 

Astfel, Natalia Ceban, managerul proiectului ”UEFA Playmakers Moldova” și Radu Beșeti, instructorul proiectului Playmakers, împreună cu 30 de fetițe de la instituția preșcolară, au savurat activitatea Playmakers și s-au bucurat de experiența unică a sesiunilor Disney.

Antrenorii Carolina Fusa și Victoria Pleşca au ieșit cu fetițele pe teren pentru a desfășura activitățile lor preferate din proiectul Playmakers. Micuțele s-au echipat cu vestele Playmakers, au făcut încălzirea, iar ulterior au jucat imițând eroii povestei ”Moana”.

UEFA Playmakers reprezintă unul dintre pașii primordiali pentru atingerea principalelor obiective ale strategiei „Timp pentru acțiune” a fotbalului feminin UEFA și strategiei FMF de creștere a numărului de fete care practică fotbalul.

 

Amintim că din luna aprilie s-a dat start etapei a 4-a a proiectului inedit UEFA Playmakers, care are la bază povestea "Moana”. Astfel, fetițele implicate în proiect imită personajul preferat Disney, Moana, care reprezintă o parte a programului de dezvoltare a fotbalului feminin - UEFA PLAYMAKERS Disney.

 

UEFA Playmakers este un sistem unic de antrenament conceput pentru a atrage și implica cât mai multe fete în fotbal prin mișcarea, jocul și renumitele în întreaga lume povești Disney. Inspirat de cercetările academice care arată rolul pozitiv al povestirii în a ajuta copiii să facă sport, Playmakers își propune, de asemenea, să contribuie la creșterea numărului de fete care respectă standardele minime ale activității fizice ale Organizației Mondiale a Sănătății. Acutalmente în proiectul UEFA Playmakers Disney Moldova, realizat de FMF, sunt înscrise 28 de instituții de învățământ.

 

Citește...

UEFA Playmakers continuă să inspire fetele la practicarea fotbalului

Playmakers. În vizită la FC “STORKS”