• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Super Liga, faza secundă. Totaluri

23 mai 2023 de Roman Cenușă

Într-un sezon plin de emoții și pasiune, campionatul de fotbal din Moldova a ajuns la finalul său, faza secundă oferind fanilor o serie de momente memorabile. După zece runde intense, totalurile impresionează prin golurile marcate, duelurile aprinse și lupta strânsă pentru titlu.

În cele 10 etape ale campionatului din faza a doua, desfășurat cu entuziasm și pasiune, s-au înregistrat performanțe remarcabile. Așteptările fanilor au fost îndeplinite, iar competiția s-a dovedit a fi una plină de surprize și momente memorabile.

 

*În cele de 30 de meciuri au fost marcate 60 de goluri (gazdele – 33, oaspeţii – 27), în mediu – 2 goluri pe meci.

*Gazdele au câștigat 12 meciuri, oaspeții au câștigat 8 partide, iar 10 partide s-au terminat la egalitate.

*În 10 etape au fost acordate 7 lovituri de la 11 metri dintre care 6 au fost transformate în gol.

*Arbitrii au sancţionat jucătorii și antrenorii cu 122 de cartonaşe galbene, 4,06 cartonașe galbene per meci.

*În aceaste 10 etape au fost arătate 2 cartonașe roșii.

*Alexandru Dedov (Zimbru) și Rasheed Akanbi (Sheriff) au terminat pe primele două locuri în clasamentul golgheterilor, cu câte 8 reușite. Urmează Marius Iosipoi (Petrocub), cu 7 goluri, Radu Gînsari (Milsami), cu 6 goluri. Vladimir Ambros, Victor Bogaciuc (ambii, Petrocub) și Ibrahim Jibril (ex-Sfîntul Gheorghe) au înscris câte 5 goluri.

*Cele 30 de meciuri din cele 10 etape au fost urmărite din tribune de 29939 de spectatori, cu o medie de aproximativ 2.993 de spectatori pe etapă și 997,96 per meci.

*Datorită victoriei din campionat, Sheriff va reprezenta țara noastră în Liga Campionilor. Petrocub și Zimbru vor juca în Europa Conference League. A patra reprezentantă a Moldovei în cupele europene se va decide pe 28 mai, după terminarea Finalei Cupei Moldovei Moldtelecom. În cazul în care va învinge CSF Bălți, atunci formația de la Nordul țării va juca în Europa Conference League, iar victoria Sheriff-ului din Cupă va ajuta echipa Milsami, clasată pe locul 4 în clasament, să joace în cupele europene.