• Support National Team

Licențiere

Seminar financiar

21 dec 2022 de Victor Daghi
GALERIE

La sediul FMF a avut loc un Seminar cu participarea conducătorilor și contabililor de la 8 cluburi de fotbal din Super Liga și 2 echipe (CSF Noroc și Agarista CSF) din fotbalul feminin, care au solicitat licență UEFA pentru participare în competițiile europene. În cadrul ședinței, reprezentanții cluburilor au fost informați despre criteriile financiare obligatorii, care trebuie îndeplinite pentru ca clubul să obțină licența UEFA, care-i va permite să participe în competițiile UEFA de club și în Super Liga.

 

Federația Moldovenească de Fotbal a fost reprezentată de Ion Poalelungi, manager adjunct pe licențiere, Ludmila Tabacaru, Natalia Cernei, experți financiari.

 

Marcela Dima, auditor, doctor în economie, și Dan Dima, reprezentanți ai companiei de audit “Audit Sedan” au prezentat informații despre politicile contabile și alte aspecte privind situațiile financiare în cluburile de fotbal.

 

În conformitate cu cerințele regulamentului UEFA de licențiere a cluburilor și de sustenabilitate financiară, cluburile de fotbal, care solicită licența de participare în competițiile europene, trebuie să îndeplinească cerințele grupate în șase categorii (sportive, de infrastructură, de personal şi administraţie, juridice, financiare și FSR), impuse de UEFA și FMF.