• Поддержи национальную сборную

Fotbal feminin. Turneul selecționatelor regionale WU14

30 noi 2022 de Maria Teeşanu
GALERIE

 

Cu scopul formării și completării lotului naționalei WU15 a Moldovei, la Centrul de pregătire al Naționalelor din Vadul lui Vodă, timp de trei zile, a avut loc turneul selecționatelor regionale WU14. În cadrul turneului au participat patru selecționate din patru regiuni ale țării: Nord, Centru, Est și Sud.

În prima zi, toate selecționatele au avut parte de un antrenament, care a fost monitorizat de antrenorii naționalelor feminine, Alexandra Bocancea și Elena Subbotina și de managerul de dezvolare a fotbalului feminin, Natalia Ceban. În cadrul sesiunilor de antrenament, fiecare antrenor regional a avut posibilitatea să facă un schimb de opinii și experiențe cu selecționerii naționalelor feminine. 

Astfel, în urma partidelor disputate în cea de-a doua și a treia zi, selecționata regională Centru a devenit pentru prima dată câștigătoarea turneului selecționatelor regionale la fotbal feminin U14. În finală, echipa antrenată de Natalia Clipca s-a impus în fața selecționatei Nordului, scor 8-1.

În meciul pentru locul trei, selecționata Est a trecut de selecționata Sud cu scorul de 4-1.

Vă prezentăm rezultatele meciurilor și marcatorii:

29 noiembrie / CPSM Vadul lui Vodă

Selecționata regională Sud - Selecționata regională Nord 2-3
Au marcat: Valeria Midorin (19), Daniela Pușcaș (69) / Elizaveta  Belcencova (21, 44), Olga Luca (56)

Selecționata regională Centru - Selecționata regională Est 4-0
Au marcat: Elizaveta Botezatu (14), Gabriela Stanciu (54), Polina Mazur (59, 63) 

30 noiembrie /  CPSM Vadul lui Vodă

Finala mică
Selecționata regională Sud - Selecționata regională Est 1-4
Au marcat: Daniela Pușcaș (23) / Pepelyashkova Angelina (4, 47, 59), Anastasia Incova (70)

Finala mare
Selecționata regională Centru - Selecționata regională Nord 8-1
Au marcat: Polina Mazur (10, 12, 16, 32, 63), Eva Sîrbu (24, 46), Alexandra Cercel (35) / Elizaveta  Belcencova (70)

La competiție au participat selecționatele regionale completate cu jucătoare cu anul nașterii 2009-2010. De asemenea, timp de 5 luni, în fiecare dintre cele patru centre, au fost disputate mai multe meciuri amicale cu scopul de a descoperi noi talente fotbalistice, de a dezvolta fotbalul feminin în Moldova, precum și de a contribui la schimbul de experiență între antrenori.

Turneul selecționatelor regionale la fotbal feminin U14 face parte din programul de dezvoltare a fotbalului feminin UEFA (UEFA Women's Football Development Programme - Elite Youth Development). Turneul dat pune accent pe selecția sportivelor și jocul conform concepției selecționatelor naționale. Aceste acțiuni sunt efectuate cu scopul de a oferi jucătoarelor plăcere în timpul ce practică sportul rege.