• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Al doilea gol consecutiv pentru Vitalie Damașcan în România. Vezi reușita atacantului moldovean pentru Voluntari

07 oct 2022 de Victor Daghi

Vitalie Damașcan traversează o perioadă frumoasă a sezonului în tricoul echipei Voluntari, vineri reușind să marcheze în al doilea meci consecutiv al echipei sale, în Superliga românească.

 

VIDEO CU GOLUL LUI DAMAȘCAN!

 

După ce a înscris pe 30 septembrie, în campionat, în remiza cu Universitatea Craiova (1-1), internaționalul moldovean a marcat şi la șapte zile distanţă, în partida de azi cu Mioveni, cu un şut superb din apropiere, profitând de pasa bună a mexicanului Omar Govea Garcia.

 

Titularizat de tehnicianul Liviu Ciobotariu, fotbalistul în vârstă de 23 de ani a înscris în minutul 13 golul prin care Voluntari a deschis scorul. Meciul s-a încheiat cu victoria echipei ilfovene cu 3-1, celelalte goluri fiind marcate de Omar Govea Garcia (min. 45), Cosmin Achim (59), respectiv, Blerim Krasiqi (21). Damașcan a fost schimbat în minutul 90 de Robert Popescu.

 

Acesta este al doilea gol marcat de atacantul moldovean în cele 5 meciuri jucate în actuala stagiune pentru FC Voluntari.

 

Un alt internațional moldovean, Igor Armaș a fost integralist în acest meci, în timp ce mijlocașul Vadim Rață nu joacă, el fiind suspendat pentru cumul de cartonașe galbene. După acest meci, formația ilfoveană, cu 16 puncte, a urcat pe locul 8 în clasamentul Superligii.

 

Vă reamintim, Vitalie Damașcan s-a transferat pe 2 septembrie la FC Voluntari pentru un împrumut de un an de la Sepsi OSK.

 

Anterior atacantul de 23 de ani născut la Soroca a mai jucat la Zimbru, Sheriff, Torino FC, Italia, Fortuna Sittard și RKC Waalwijk, ambele din Țările de Jos. Cu formația din Tiraspol a câștigat două titluri de campion al Moldovei, o Cupă și a devenit golgheterul ediției 2017, cu 13 reușite. Iar cu Sepsi a devenit deținătorul Cupei și Supercupei României.

 

Pentru Naționala Moldovei Vitalie Damașcan a jucat 22 de meciuri și a marcat 2 goluri.

 

Foto: FC Voluntari