• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Divizia Națională. Etapa 28 în cifre

16 mai 2022 de Ion Buga

*În 3 meciuri au fost marcate 9 goluri (gazdele - 2, oaspeții - 7), în mediu – 3 goluri pe meci. De la începutul campionatului s-au înscris 316 goluri (gazdele – 171, oaspeţii – 145), în mediu - 3,06 goluri pe meci.

 

*Oaspeții au câștigat două meciuri, iar o altă partidă s-a încheiat nedecis. De la începutul campionatului s-au jucat 103 meciuri. Gazdele au câştigat 41 de partide, oaspeţii – 44, iar alte 18 meciuri s-au terminat nedecis.

 

*Cele mai multe goluri într-un meci (8) au fost marcate în jocul Sheriff - Dinamo-Auto 7-1 (etapa 5).

 

*În această etapă au fost acordate două lovituri de la 11 metri, ambele transformate de Marin Căruntu (Dinamo-Auto) și Regi Lushkija (Sheriff). De la începutul campionatului arbitrii au dictat 34 de penalty-uri, dintre care doar 23 au fost transformate în gol.

 

*Arbitrii au sancţionat jucătorii cu 21 de cartonaşe galbene. De la începutul campionatului au fost arătate 394 de cartonaşe galbene, dintre care 63 jucătorilor echipei Milsami. 

 

*În această etapă a fost arătat un cartonaș roșu, lui Cristian Ursu (Zimbru). De la începutul sezonului, au fost acordate treisprezece cartonașe roșii, patru dintre care pentru fotbaliștii de la Zimbru. 

 

*Vladimir Ambros (Petrocub) a marcat din nou și astfel a devenit cel mai bun golgheter al campionatului, cu 17 reușite. Sergiu Istrati (Milsami) s-a clasat pe locul doi cu 15 goluri. Ei au fost urmați de Momo Yansane (Sheriff) și Mihai Platica (Petrocub) - câte 11 goluri.

 

*Cel mai bun atac (75 goluri) și cea mai bună apărare (8 goluri primite) le are Sheriff.

 

*Sheriff este neînvinsă de 8 meciuri, iar Milsami de 4 meciuri.

 

*Petrocub are o serie de 5 victorii consecutive.

 

*Dinamo-Auto a întrerupt seria de trei înfrângeri la rând.

Foto: Xenia SILCENCO