• Support National Team

Licențiere

Divizia Națională. Licențierea cluburilor, sezonul 2022-23

27 apr 2022 de Ion Buga

În rezultatul examinării documentelor de licențiere prezentate de cluburile din Divizia Naţională și de cluburile Diviziei A, care se află în zona de promovare în eșalonul superior, Organul Directiv de Prima Instanță din cadrul Sistemului de licențiere a cluburilor de fotbal al FMF, la ședința sa din 27 aprilie a luat următoarele decizii pentru sezonul 2022-2023:

 

1. A acorda Licența UEFA pentru sezonul 2022-2023 cluburilor:
FC Sheriff Tiraspol, FC Petrocub Hîncești, FC Milsami Orhei, FC Sfîntul Gheorghe Suruceni, FC Dinamo-Auto Tiraspol, FC Bălți

Licența UEFA oferă cluburilor posibilitatea să evolueze în Divizia Naţională a Campionatului Moldovei, pe un stadion omologat de FMF și în Cupele Europene pe un stadion omologat de UEFA.

2. A acorda Licența Națională pentru sezonul 2022-2023 cluburilor:
FC Zimbru Chişinău, CS Dacia-Buiucani Chișinău, Spartanii Selemet

Licența Națională oferă cluburilor posibilitatea să evolueze în Divizia Națională a Campionatului Moldovei, pe un stadion omologat de FMF.

 

Echipei FC Florești i-a fost refuzată Licența UEFA și Națională ca urmare a deciziei Comitetului de Etică al FMF din 17 ianuarie 2022, cu privire la excluderea acesteia din Campionatul Republicii Moldova la fotbal, ediția 2021/22, Divizia Națională, cu retrogradarea într-o divizie imediat inferioară (Divizia A).

 

Tot la ședința de astăzi, a fost acordată Licența UEFA Women's Champions League echipei Agarista CSF Anenii Noi, fiind singura care a depus actele pentru obținerea acestei licențe. Comitetul de Licențiere a informat în termen toate echipele participante în Liga Națională la fotbal feminin cu privire la Licența UEFA Women's Champions League.

 

Conform prevederilor Regulamentului de Licențiere a FMF, cluburile care nu sunt de acord cu decizia luată, o pot ataca la Organul de Apel al Sistemului de licențiere a cluburilor de fotbal al FMF într-un termen de 5 zile calendaristice.