• Fii alături de Echipa Țării

Open Fun Football Schools

OFFS Moldova a organizat o acțiune dedicată consolidării relațiilor de prietenie între copiii din Ucraina și Moldova

21 mar 2022 de Ion Buga
GALERIE

Școala internat din s. Cărpineni, r. Hâncești, a găzduit un nou eveniment din cadrul proiectului Open Fun Football Schools, dedicat consolidării relațiilor de prietenie între copiii din Ucraina și Moldova.


În instituția din această localitate, la moment, sunt adăpostiți mai mulți refugiați din Ucraina. La eveniment au participat 20 de copii, printre care 10 din Ucraina. Această activitate are menirea de a contribui semnificativ la crearea unor relații de încredere între copii și a pus baza unor noi prietenii.


Partea cea mai interesantă a sărbătorii sportive a fost cupa Open Fun Football Schools, la care poate participa oricine, indiferent de vârstă, gen sau abilități sportive, iar fiecare poate deveni câștigător.


Buna desfășurare a evenimentului a fost asigurată de Svetlana Patraș, coordonatorul proiectului CCPA/OFFS, Iuliana Romanenco, Victor Mardari, asistenți coordonatori, Oxana Spătaru, instructor CCPA/OFFS, Tudor Țenu, director Centru pentru refugiați Cărpineni.


Proiectul CCPA/OFFS este implementat în țară noastră de către organizația neguvernamentală CCPA din Danemarca şi FMF din anul 2006, de asemenea fiind susținut de Guvernul Suediei. Obiectivul general al proiectului este contribuirea la promovarea relațiilor inter și intracomunitare și a inițiativelor ascendente ale societății civile care contribuie la coexistența pașnică, incluziunea socială, egalitatea de gen, protecția copilului, buna guvernare, valorile democratice și drepturile omului.

Foto: Aurelia Ciobanu