• Fii alături de Echipa Țării

Feminin (Naționale)

Moldoveanca Anastasia Toma a câștigat Cupa Ciprului!

10 apr 2021 de Maria Teeşanu

Atacantul Naționalei feminine, Anastasia Toma a câștigat pentru prima dată Cupa Ciprului cu echipa Omonia Nicosia. Moldoveanca a fost una dintre cele mai bune jucătoare de pe teren, reușind să marcheze la seria loviturilor de departajare și să creeze multe faze periculoase la poarta adversă.

 

Finala Cupei Ciprului s-a jucat în această seară, pe stadionul AEK ARENA din orașul Larnaca. Omonia a întâlnit campioana Ciprului - Apollon Limassol. După cele 90 de minute regulamentare scorul era egal 0-0. După fluierul final, s-a trecut la seria loviturilor de departajare. Formația Anastasiei Toma a transformat mai bine penalty-urile, reușind să marcheze de ori 4 din cele 5 încercări, în timp ce jucătoarele de la Apollon au ratat de 2 ori. 


Astfel, Omonia și-au adjudecat trofeul pentru prima dată în istoria clubului. 

 

“Pur și simplu nu îmi vine să cred. Am dat tot ce este mai bun și cred că este cel mai reușit meci din cariera mea de jucătoare”, 

a declarat Anastasia Toma pentru fmf.md.

 

În campionatul Ciprului, echipa Anastasiei Toma se află pe locul 3 cu 37 puncte la activ, cu 3 mai puține decât adversara din finala Cupei. Anastasia a marcat 8 goluri în acest sezon pentru Omonia.