• Fii alături de Echipa Țării

Feminin(Competiții)

Totalurile primei părți a Diviziei Naționale la fotbal feminin

25 noi 2020 de Maria Teeşanu

S-a încheiat prima parte a campionatului Moldovei, Divizia Națională, la fotbal feminin. Vă prezentăm pe scurt unele date statistice și golgheterii competiției.

 

Echipa Agarista CSF Anenii Noi a devenit campioană de toamnă, după ce a reușit să câștige toate cele 7 partide disputate. Formația pregătită de Alexei Gladun este urmată în clasament de către CS Noroc (antrenor Alina Stețenco) și FC Belceanka (antrenor Ion Coroliuc). Ambele au totalizat câte 13 puncte în clasament, dar cu un avantaj în meciurile directe pentru echipa din Nimoreni.

Foto: Agarista CSF Anenii Noi

Agarista CSF Anenii Noi este lider și la capitolul goluri marcate - 23. La polul opus se află Real Succes Chișinău - 21 goluri primite. De menționat că cele mai multe goluri într-un meci au fost marcate în întâlnirile Real Succes - Agarista CSF Anenii Noi (1-6) și FC Belceanka - Real Succes (5-2). 

 

Alina Chirica (în stânga imaginii) în duel cu Veronica Cojuhari

În clasamentul golgheterilor conduce Veronica Cojuhari (FC Nistru-GTC) cu 7 reușite. Ea este urmată de Alina Chirica (Agarista CSF Anenii Noi), Elina Coceanovschi (FC Belceanka) și Daniela Cuturuba (CS Noroc), toate cu câte 4 goluri.

 

La capitolul disciplinar, formația tiraspoleană PGU ŞS4-Legia (antrenor Victoria Ostapenco) a acumulat cele mai multe cartonașe galbene - 9. Jucătoarele echipelor FC Nistru-GTC și Narta-ȘS Drăsliceni au primit cele mai puține avertizări - câte 3. În același timp, în primele 7 etape de campionat au fost acordate și 3 cartonașe roșii.

 

Daria Meșina (CS Noroc) și Evelina Popa (CS Real Succes) sunt singurele jucătoare care au acumulat câte 3 cartonașe galbene în prima parte a sezonului.

 

 

Clasamentul Diviziei Naționale și toate rezultatele meciurilor le găsiți AICI.

Foto: FC Belceanka