• Fii alături de Echipa Țării

Şcoala Voluntarului – PRO Fotbal

Seminare pentru mentorii Școlii Voluntarilor Pro-Fotbal

27 sep 2020 de Ion Buga
GALERIE

Departamentul Tehnic al Federației Moldovenești a organizat în zilele 23 și 26 septembrie seminare teoretice și practice cu scopul instruirii mentorilor în cadrul proiectului Școala Voluntarilor - Pro Fotbal. Acțiunile au loc în contextul manifestărilor de promovare a Săptămânii UEFA a fotbalului de mase (UEFA Grassroots Week). 


Timp de câteva zile, 12 mentori din diferite regiuni ale țării au aflat mai multe informații utile cu privire la organizarea evenimentelor pentru fotbalul de mase și implicarea voluntarilor. S-a discutat de asemenea despre rolul instructorilor de formare în dezvoltarea fotbalului de mase, arta de a vorbi în public, partea logistică și organizarea seminarelor. Totodată, mentorii au susținut și sesiuni practice și lucru în grupuri.

 

Lectorii seminarelor au fost Serghei Ursul, Vitalie Jurat, Vitalie Lungu, Alexei Gheorghiu, toți manageri ai Oficiilor de dezvoltare, Oleg Molceanov, manager dezvoltare regională și Anatolie Cojocari, manager proiecte Grassroots.

 

Astfel, mentorii proiectului Școala Voluntarilor - Pro Fotbal vor putea lucra în regiunile lor cu noii voluntari care vor fi implicați în diferite proiecte grassroots ale FMF, cum ar fi Fotbal în școli, Fotbal în grădinițe, Împreună suntem o echipă și altele.

 

„Școala voluntarilor – Pro Fotbal” este un proiect de educație non-formală, unde voluntarii pot învăța despre ce înseamnă spiritul civic şi își pot folosi ideile şi energia în folosul comunității, dezvoltării fotbalului, de a se implica activ în proiectele din cadrul  programului “Grassroots”, desfășurate sub egida Federației Moldovenești de Fotbal.