• Поддержи национальную сборную

Seminar informativ comun Moldova-Belarus

24 feb 2020 de Ion Buga

O nouă experiență internațională pentru asociaţiile municipale, raionale din Moldova. Conducătorii tuturor celor 40 de asociații au participat în orașul Minsk, la un seminar informativ comun cu colegii de la Federațiile Regionale de fotbal din Belarus.

 

În cadrul întrunirii, oficialii ARF s-au familiarizat cu diverse aspecte ce țin de activitatea fotbalistică în Belarus și au făcut un schimb de opinii și experiențe privind dezvoltarea fotbalului la nivel regional, precum inițierea unor proiecte comune la nivel local.

 

Dmitry Kasenok, director tehnic al Asociației de Fotbal din Belarus, a prezentat mai multe informații despre structura și activitatea, modul de organizare juridică a forului fotbalistic.

 

Un subiect amplu pus în discuție a fost cel cu privire funcționarea și activitatea federațiilor regionale din Belarus, colaborarea acestora cu forul fotbalistic național, autoritățile publice locale și centrale, organizarea competițiilor la nivel regional sau implementarea proiectelor de dezvoltare a fotbalului. Mai multe detalii au oferit participanților Sergey Kovalov, directorul Federației de Fotbal din orașul Minsk, Olga Tikhanovich, Evgeniy Yutsevich,  Andrey Getikov, Maksym Klimovich, manageri regionali, Evgeniy Shpakov, expert dezvoltare tehnică.

 

Invitatul special al seminarului a fost Victor Sorocean, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Republica Belarus, în trecut membru al Comitetului Executiv al FMF. Oficialul a vorbit despre colaborarea bilaterală dintre cele două țări, implementarea unor proiecte, inclusiv fotbalistice, prin intermediul relațiilor diplomatice.

 

Tot în cadrul evenimentului, reprezentanții ARF au avut posibilitatea să discute și cu conducerea FMF diverse aspecte care vizează activitatea fotbalistică pe plan intern. Federația Moldovenească de Fotbal a fost reprezentată de către Leonid Oleinicenco, președinte, Ruslan Berzoi, vicepreședinte, Oleg Molceanov, manager de dezvoltare regională, Serghei Butelschi, director tehnic, Vladislav Cebotari, inspector federal, Mircea Cojocari, șeful Departamentului administrativ-protocol.

 

În anul 2016, Federația Moldovenească de Fotbal a organizat un astfel de seminar în colaborare cu Federația Română de Fotbal, iar în 2018 oficialii asociațiilor raionale din Moldova au participat la o ședință comună cu colegii din Ucraina.