• Поддержи национальную сборную

Școala de antrenori

Seminar on-line cu antrenorii proiectului NOI

08 iul 2020 de Ion Buga

 

Școala Federală de Antrenori a organizat un seminar cu antrenorii proiectului NOI, în cadrul căruia au fost făcute un schimb de opinii pe tematica selecției jucătorilor și implementării antrenamentului sistemic (modern) la copii și juniori. Evenimentul a fost organizat ca urmare a feedback-ului pozitiv după refresh cursul din 25 iunie, cu tematica "Periodizarea tactică", avându-l ca invitat pe Sandu Tabîrcă, specialist român deținător al licenței PRO UEFA.

 

 

A fost o întâlnire foarte productivă pentru ambele părți, un schimb de opinii și păreri benefice dezvoltării fotbalului de copii si juniori, 

a subliniat Dănuț Oprea, directorul ȘFA.

 

La seminar au mai participat Vladimir Japalău, secretar ȘFA, Nicolae Bunea, coordonator, Vlad Pasternac, Valeriu Oloieru, Vitalie Mardari, Serghei Truhanov, Viorel Creciun, Alexandr Gheorghiev, antrenori regionali, Igor Negrescu, antrenorul selecționatei Moldovei de juniori U-17.

 

Proiectul „NOI”  este o strategie de dezvoltare a fotbalului de juniori de elită din țara noastră. Scopul acestuia este descoperirea și formarea noilor talente în baza metodelor moderne de antrenament. În acest context, este elaborat un sistem de pregătire unic al copiilor și juniorilor în cadrul școlii de fotbal, cu recomandări pentru dezvoltarea complexă a jucătorului în conformitate cu caracteristicile de vârstă și metode de pregătire și organizare a jocului în echipe, având la bază conceptul stilului național de joc.