• Fii alături de Echipa Țării
club-image

Federația Moldovenească de Fotbal

 

 

Federația Moldovenească de Fotbal (FMF) are onoarea și responsabilitatea de a fi entitatea reprezentativă a fotbalului în Republica Moldova. 
Fondată în 1990, în perioada constituirii Republicii Moldova ca stat independent, FMF reprezintă o asociație tânără, într-un proces de perfecționare continuu, care trebuie să aibă grijă de dezvoltarea fotbalului în țara noastră. 


Federația Moldovenească de Fotbal este membru afiliat al UEFA (din 1993) și al FIFA (din 1994).

 

Date statistice la 1.01.2023:

  • Cluburi (amatori): 268 + 9 Futsal
  • Cluburi (non-amatori): 8
  • Jucători înregistraţi: 51211
  • Jucători sub 18 ani: 40001

 

Participarea în cadrul programului UEFA GROW, care vizează dezvoltarea fotbalului la nivel european, prin acțiuni de sprijinire a asociațiilor membre, cu scopul de a spori atractivitatea fotbalului, implicarea fanilor, nivelul de participare și venituri, va permite să înregistrăm o creștere a interesului față de fotbal în Republica Moldova. Pentru aceasta am creat împreună Strategia de dezvoltare a fotbalului moldovenesc pentru perioada 2020/2024.


 

Toate etapele prin care a trecut fotbalul nostru până în present justifică necesitatea existenței unui plan clar și realizabil, cu ajutorul căruia NOI să putem obține obiectivele prestabilite. Cuvântul NOI presupune toată societatea din R. Moldova, unită sub egida FMF: fotbaliștii profesioniști, care reprezintă țara noastră la competițiile internaționale; antrenorii, a căror muncă deloc ușoară este greu de apreciat la justa valoare; arbitrii, care mereu sunt supuși presiunii din partea publicului; managerii și lucrătorii cluburilor de fotbal, contribuția cărora deseori rămâne în spatele cortinei; amatorii, care joacă fotbal din pasiune și pentru plăcere în curțile blocurilor sau pe imaș; fanii, care înzestrează fotbalul cu o energie pozitivă de neprețuit.


 

Acest plan detaliat, în care fiecare obiectiv are propriul termen de realizare, resursa necesară și, desigur, persoana responsabilă, va deveni un fel de navigator în lumea fotbalului, pe care îndemnăm să-l urmeze întreaga noastră comunitate fotbalistică, uniți toți împreună. Și dacă vom fi uniți și vom munci cu dăruire și responsabilitate pentru realizarea obiectivelor, ne vom bucura împreună, curând, de succesele fotbalului nostru!

 

Statut FMF #PDF#

Organigrama FMF #PDF#

Politica FMF în domeniul Calității #PDF#

Politica FMF în domeniul Anti-mită #PDF#