• Поддержи национальную сборную

Fotbal feminin WU14. S-a stabilit programul meciurilor turneului final al campionatului național

08 mai 2024 de Svetlana Tataru
GALERIE

La Casa Fotbalului a avut loc tragerea la sorți a meciurilor turneului final al campionatului național la fotbal feminin WU14.

 

La turneul final vor participa 8 formații care s-au clasat pe primele două locuri în Faza I, seriile Nord, Centru, Est și Sud: FC „PGU-ȘS-4 Legia-Alga”, Codru Călărași-LT „M. Eminescu” Sipoteni, CF Nistru-Cioburciu, FC Belceanka, ȘS Glodeni, ȘS Bălți, FC Petrocub, CF Steaua Ialoveni.

 

Iată care sunt duelurile stabilite în urma tragerii la sorți, pentru sferturile de finală din 23 mai: 

FC Petrocub - CF Steaua Ialoveni (10:00)

FC „PGU-ȘS-4 Legia-Alga” - Codru Călărași-LT „M. Eminescu” Sipoteni (11:30)

CF Nistru-Cioburciu - FC Belceanka (13:00)

ȘS Glodeni - ȘS Bălți (14:30)

 

Semifinalele sunt stabilite pentru data de 26 mai și marea finală se va juca pe 1 iunie. Toate partidele vor avea loc la Centrul de Pregătire al Selecționatelor Moldovei din Vadul lui Vodă.

 

În urma tragerii la sorți, reprezentanții cluburilor au oferit pentru site-ul FMF.MD câteva declarații înainte de partidele pentru juniorele cu vărsta de până la 14 ani.

 

„Suntem foarte bucuroși că am ajuns din nou în această fază a competiției. Acum un an am jucat în marea finală, în care, din păcate, nu am ieșit învingători. Suntem mulțumiți pentru că am fost repartizați cu o echipă pe care nu o cunoaștem și cu care nu ne-am intersectat în cei 4 ani de când facem fotbal feminin. Va fi o adevărată provocare și sperăm să avem un meci frumos, din care, mai presus de toate, jucătoarele să obțină o experiență valoroasă.”, a relatat antrenorul principal al formației Codru Călărași-LT „M. Eminescu” Sipoteni, Dumitru Copetinschi.

 

„Extragerea a fost una reușită. Adversara noastră este printre liderele clasamentului - CF Nistru-Cioburciu. Cred că vom avea meciuri frumoase. Vom arătat totul pe teren.” , a declarat antrenorul principal FC Belceanka, Petru Coroliuc.

 

„Nu avem emoții. Nu este prima dată când participăm în cadrul Campionatului WU14 și ajungem în sferturile de finală. Cunoaștem adversarul și ne vom strădui să luptăm pe teren până la final.”, a spus directorul Clubului de Fotbal Steaua Ialoveni, Viorel Znagovan.

 

„Vom juca cu CF Steaua Ialoveni, o echipă pe care am întâlnit-o deja de 6 ori în acest sezon. Sperăm să avem un meci frumos și să ajungem în semifinale, iar apoi în finală.”, a relatat Ion Rusu, directorul FC Petrocub.

 

„Sunt mândru că am fost plasați în grupa de joc alături de ȘS Glodeni. În etapa următoare, vom vedea exact la ce nivel suntem și unde mai avem de lucrat. Vom analiza echipa adversă și vom studia meciurile anterioare pentru a înțelege cum putem obține victoria.”, a spus antrenorul principal al echipei ȘS Bălți, Vasile Ceban.