• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Super Liga, faza secundă. Etapa a 8-a în cifre

06 mai 2024 de Serghei Cipilencu

*În 3 meciuri au fost marcate 13 goluri (gazdele – 11, oaspeţii – 2), în mediu – 4,33 goluri pe meci. De la începutul campionatului în cele 80 meciuri s-au înscris 236 de goluri (gazdele – 140, oaspeţii – 96), în medie - 2,95 goluri pe meci.

 

*Gazdele au câștigat toate cele trei meciuri. De la începutul campionatului s-au jucat 80 de meciuri. Gazdele au câştigat 40 de partide, oaspeții – 27, iar alte 13 meciuri s-au terminat nedecis.

 

* Cele mai multe goluri într-un meci (7) au fost marcate în jocul Spartanii Sportul - Petrocub 0-7 (etapa 14, prima fază) și Petrocub - Dacia Buiucani 7-0 (etapa 8, faza secundă)

 

*De la începutul campionatului a fost marcat un autogol.

 

*În această etapă au fost acordate două lovituri de la 11 metri. Vladimir Ambros (Petrocub) a transformat un penalty în meciul cu Dacia Buiucani, iar Andre Da Silva (CSF Bălți) în meciul Zimbru Chișinău. De la începutul campionatului arbitrii au dictat 33 penalty-uri, dintre care 27 au fost transformate în gol.

 

*Arbitrii au sancţionat jucătorii cu 7 cartonaşe galbene. În total de la începutul campionatului au fost acordate 319 cartonașe galbene. În total de la începutul campionatului au fost arătate reprezentanților stafului tehnic al cluburilor 22 cartonașe galbene.

 

*În această etapă nu a fost arătat niciun cartonaș roșu. De la începutul campionatului au fost arătate 16 cartonaşe roșii, dintre care 4 pentru Milsami.

 

*Radu Gînsari (Milsami) conduce în clasamentul golgheterilor, cu 11 goluri. Vladimir Ambros și Mihail Platica (ambii de la Petrocub) au acum câte 10 goluri după dublele sale din meciul Dacia Buiucani iar Amine Talal (Sheriff) a înscris 8 goluri, Nicolai Solodovnicov (FC Florești), Henrique Luvannor (Sheriff) – câte 7. 

 

*Meciurile etapei au fost urmărite din tribune de 2.121 de spectatori, în mediu – 707. De la începutul sezonului la stadioane au venit 71.565 de spectatori, în mediu câte 894 de oameni pe meci.