• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE. Super Liga. FC Petrocub - Dacia Buiucani

04 mai 2024 de Reporter FMF

Petrocub Hâncești şi Dacia Buiucani se întâlnesc astăzi, de la ora 16:00, în primul meci al etapei a 8-a din a doua fază a Super Ligii, ediţia 2023/2024. Partida de la Hânceşti va fi transmisă în direct de platforma media ligatv.md şi postul de televiziune We Sport. 

 

Petrocub Hîncești - Dacia Buiucani 

Ora 16:00. 4 mai. Hîncești, stadionul municipal.

Arbitru: Ion BÎLEA (Cahul)

Asistenți: Alexandru CIOCHINĂ (Chișinău), Mihail PERCIULEAC

Al 4-lea oficial: Ivan TUDOS (Glodeni) 

 

Petrocub Hîncești: 16.Razak ABALORA, 4.Victor MUDRAC, 9.Vladimir AMBROS, 11.Sergiu PLATICA, 17.David Sandan ABAGNA, 19.Mihail PLATICA, 20.Donalio MELACHIO DOUANLA, 21.Maxim POTÎRNICHE, 37.Dan PUȘCAȘ, 39.Teodor LUNGU, 90.Ion JARDAN, 97.Marius IOSIPOI

Rezerve: 1.Silviu ȘMALENEA, 5.Cristian AXENTI, 8.Dumitru DEMIAN, 23.Mihail LUPAN, 46.Danil ANDREICIU, 66.Ion BORȘ, 70.Basit SEIDU, 78.Nicky CLEȘCENCO, 94.Corneliu COTOGOI

Antrenor: Andrei MARTIN

 

Dacia Buiucani Chișinău: 1.Victor DODON, 2.Vlad PASCARI, 5.Tudor BUTUCEL, 7.Dumitru BIVOL, 8.Vasile BÎTLAN, 10.Eugen ZASAVIȚCHI, 11.Ilie BOTNARI, 14.Sandu ROMAN, 22.David GOLBAN, 23.Vitalie DUMBRAVA, 29.Alex GUTIUM

Rezerve: 31.Alessandro BUROV, 3.Denis BACIU, 6.Dumitru STRAISTARU, 9.Vlad LUPAȘCO, 16.Daniel DOSCA, 18.Daniel POPOVICI, 21.Ilie EFROS, 28.Alexandru MACARI, 71.Alexandr GORȘA, 30.Luca MORARU

Antrenor: Viorel FRUNZĂ

 

Gazdele au anunţat că intrarea la meci va fi gratuită.

 

Începând cu vara anului 2020, cele două echipe au jucat până acum 9 meciuri directe pe prima scenă a fotbalului moldovenesc. Petrocubul a obținut 6 victorii, iar alte 3 partide s-au încheiat la egalitate. Golaverajul general de 13-2 este favorabil echipei din Hânceşti. În prima fază a campionatului, Petrocub s-a impus în deplasare cu 1-0, iar partida jucată pe teren propriu s-a încheiat cu scorul alb, de 0-0. În faza a doua, Petrocub a câştigat cu 3-0, tot la Hânceşti. 

 

“Leii” din Hânceşti sun liderii clasamentului cu 17 puncte la activ, iar în această săptămână s-au calificat în pentru a doua oară în finala Cupei Moldovei. Petrocub s-a impus şi în deplasare în faţa echipei CSF Bălţi, de această dată cu 1-0. Mihail Lupan a marcat singurul gol al meciului în minutul 58.  Sub comanda lui Andrei Martin, “petroliştii” și-au creat o aură de echipă invincibilă. Petrocub nu a mai pierdut de 21 de meciuri în Super Liga şi Cupa Moldovei. Hânceştenii au suferit ultima înfrângere în etapa a 5-a a primei fazei de campionat: 0-2 pe teren propriu cu Zimbru. 

 

Gazdele au un trident ofensiv care arată excelent. David Abagna, Mihail Platica şi Vladimir Ambros au viteză, forță și creativitate. Ultimii doi au fost menajaţi în meciul de cupă, iar Abagna a jucat în ultimele 11 minute, când l-a înlocuit pe Sergiu Platica. La fel au fost lăsaţi pe banca de rezerve titularii de drept Victor Mudrac, Donalio Melachio şi Ion Jardan. Andrei Martin pune accent pe ambele competiţii, iar în acest meci echipa sa trebuie să se întrebuințeze pentru a obţine victoria. Gazdele sunt o forță pe teren propriu și vor încerca să valorifice avantajul de a juca prima partidă a rundei înaintea rivalelor Sheriff şi Zimbru. Andrei Martin nu se va putea baza în acest meci pe mijlocaşul central Teodor Lungu care este suspendat. Acesta ar putea înlocuit în primul 11 cu Corneliu Cotogoi. 

 

De partea cealaltă, Dacia Buiucani porneşte cu șansa a doua în acest meci. Apărarea este punctul nevralgic, iar în această partidă, Viorel Frunză nu se va putea baza pe Ştefan Efros şi Maxim Focşa, ambii suspendaţi. În schimb va reveni Dumitru Bivol, care a fost suspendat în etapa a 7-a. În meciul cu Zimbru, rămasă în inferiorate numerică, Dacia Buiucani a făcut o figură frumoasă, chiar dacă a permis adversarilor să-și creeze multe ocazii, însă portarul Victor Dodon a făcut ca scorul să nu capete proporţii. După 7 etape, Dacia Buiucani se află pe locul 6 în clasament cu 2 puncte la activ.  

 

Cu aproximativ o oră înainte de startul partidei veți putea afla componențele de joc ale celor două formații, accesând această știre actualizată.