• Поддержи национальную сборную

Cupa Regiunilor. S-au stabilit sfertfinalistele

29 apr 2024 de Svetlana Tataru

Cupa Republicii Moldova la fotbal amator a ajuns la faza sferturilor de finală. Competiția, care a adunat cele mai bune 20 de echipe din asociațiile raionale, municipale și regionale din țară, și-a stabilit cele 8 formații care vor continua lupta pentru a reprezenta Moldova în UEFA Regions' Cup 2024.

 

Vă prezentăm rezultatele meciurilor din manșa retur a optimilor de finală: 

 

Meciurile sferturilor de finală vor avea loc pe 19 și 26 mai. Finala competiției este programată pentru 23 iunie. Câștigătoarea din țara noastră va evolua în faza intermediară, în grupa a 7-a a UEFA Regions' Cup, alături de Spania, Bulgaria, Belarus. Gazda turneului va fi Belarus. 

 

Turneul va avea loc în perioada 29 octombrie - 4 noiembrie 2024.

 

Reamintim că echipa Asociației de fotbal din Ialoveni a devenit câștigătoarea Cupei R.Moldova la fotbal amator între asociațiile raionale, municipale și regionale, ediția 2022, după ce a învins echipa ARF Soroca cu scorul de 3-2! ARF Ialoveni s-a clasat pe locul 4 în runda intermediară, grupa a doua, din cadrul UEFA Region's Cup, ediția 2022/23. Formația din Moldova a evoluat alături de Dolny Slask (Polonia), precum și West Slovakia (Slovacia) și Latvia (Letonia).

 

UEFA Region's Cup este o competiție europeană rezervată echipelor de amatori care se desfășoară din 1999 și are loc în ani impari. În cele 11 ediții de până acum, trofeul a fost cucerit de câștigători diferiți. În 2021 competiția nu a avut din cauza pandemiei Covid. Campioana en-titre este echipa spaniolă Galicia, care a învins echipa Belgrad FA din Serbia în finală din iunie 2023.

foto: ARF Ungheni