• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE. Super Liga. FC Sheriff - Dacia Buiucani

21 apr 2024 de Serghei Cipilencu

 

Sheriff Tiraspol și Dacia Buiucani se întâlnesc astăzi de la ora 15:00 în al doilea meci al etapei a 6-a din cadrul fazei a doua a Super Ligii, ediția 2023/2024. Partida de la Tiraspol va fi transmisă în direct platforma media ligatv.md şi de postul de televiziune We Sport. 

 

Sheriff – Dacia Buiucani

 

21 aprilie. Tiraspol, CS Sheriff

Arbitru: Andrei CEBAN

Asistenți: Andrei BODEAN și Alexandru CIOCHINĂ

Al 4-lea oficial: Andrei DIORDIEV

 

Sheriff Tiraspol: 13.Toni SILIC, 4.Bernardo VILAR, 10.Cedric BADOLO, 11.RICARDINHO, 18.Moussa KYABOU, 19.Carabali Wilinton APONZA, 23.Cristian Camilo TOVAR ANGOLA, 28.Alejandro ARTUNDUAGA MENESES, 30.Anas OAHIM, 61.Ibrahim AKANBI RASHEED, 77.Mihail GHECEV

Rezerve: 34.Dumitru CELEADNIC, 3.Didier ANTONIO BUENO PEREA, 6.Mario Valentin GARCIA FERNANDEZ, 17.Jerome NGOM MBEKELI, 22.Tyler Mark REID, 24.Danila FOROV, 27.Luis Mateo ORTIS LARA, 32.Rodrigo DOS SANTOS DE FREITAS, 42.Jaures-Ulrich LOUKOU KONAN, 43.Dos Santos RAMON VINISIUS, 55.Maicol Sebastian FERREIRA SOPPI

Antrenor: Victor MIHAILOV

 

Dacia Buiucani Chișinău: 1.Victor DODON, 2.Vlad PASCARI, 3.Denis BACIU, 5.Tudor BUTUCEL, 7.Dumitru BIVOL, 8.Vasile BÎTLAN, 10.Eugen ZASAVIȚCHI, 11.Ilie BOTNARI, 14.Sandu ROMAN, 20.Ștefan EFROS, 23.Vitalie DUMBRAVA

Rezerve: 31.Alessandro BUROV, 9.Vlad LUPAȘCO, 16.Daniel DOSCA, 17.Dumitru GALUȘCA, 19.Antonii JOSAN, 22.David GOLBAN, 25.Andrei SOSNOVSCHI, 29.Alex GUTIUM, 30.Luca MORARU

Antrenor: Viorel FRUNZĂ

 

Gazdele au anunţat că intrarea la acest meci va fi gratuită. 

 

Începând cu vara anului 2020, cele două echipe au jucat până acum 11 meciuri directe. Sheriff-ul a obținut 8 victorii, iar alte 3 partide s-au încheiat la egalitate. Golaverajul general este favorabil echipei din Tiraspol: 28-4.

 

Interesant este faptul că Dacia Buiucani a remizat de trei ori cu Sheriff-ul în partidele din deplasare. Primele, în ediţia 2020/2021: 0-0 şi 1-1. Al treilea rezultat de egalitate a fost consemnat chiar în prima etapă a fazei a doua din această ediţie de campionat. Pe terenul acoperit al Complexului Sportiv Sheriff, Dacia Buiucani a deschis scorul în minutul 45+2 din penalty prin Eugen Zasaviţchi, iar „galben-negrii” au egalat în minutul 68 prin fundaşul brazilian Bernardo Vilar. 

 

După plecarea lui Roman Pilipciuk, şi instalarea interimarului Victor Mihailov, Sheriff-ul a obţinut două victorii consecutive pe teren propriu: 4-1 cu Zimbru şi 2-0 cu CSF Bălţi. “Galben-negrii” se află în creştere de formă, iar meciul cu Dacia Buiucani este o nouă posibilitate să obţină 3 puncte. Va fi al cincilea meci al “viespilor” pe teren propriu în faza a doua a Super Ligii, cu menţiunea că Sheriff-ul va mai juca acasă cu Milsami şi CSF Bălţi. Sheriff-ul nu are jucători suspendaţi pentru acest meci. 

 

De partea cealaltă, Dacia Buiucani are o evoluţie neconvingătoare în ultimele etape. Discipolii lui Viorel Frunză au obţinut în ultimele 4 etape. În runda a 5-a, Dacia Buiucani a pierdut cu 1-4 pe teren propriu în faţa lui Milsami. După 1-1 cu Sheriff în prima etapă, lispa de experienţă a jucătorilor tineri începe să-şi spună cuvântul. Însă, acest meci este şi o mare posibilitate de afirmare. Dacia Buiucani nu are jucători suspendaţi pentru acest meci. 

 

În compania Daciei Buiucani, Sheriff-ul va susţine ultima partida înaintea clasicului fotbalului moldovenesc. Tiraspolenii vor juca pe 24 aprilie, de la ora 19:00 în prima manşă a semifinalelor Cupei Moldovei Moldtelecom în deplasare cu Zimbru. “Galben-negrii” vor încheia săptămâna care va începe pe 22 aprilie cu un alt meci de foc. Pe 28 aprilie, se vor deplasa la Hânceşti pentru a înfrunta Petrocubul în etapa a 7-a a fazei a doua a Super Ligii. 

 

Cu aproximativ o oră înainte de startul partidei veți putea afla componențele de joc ale celor două formații, accesând această știre actualizată.