• Fii alături de Echipa Țării

Liga Fotbal în școli. Decizia comisiei de contestație

16 apr 2024 de Serghei Cipilencu

În urma contestației depuse de IP LT „Mihai Viteazul" după meciul din etapa a 5-a, grupa 6B, a Turneului Republican LIGA „FOTBAL ÎN ȘCOLI" 2023/24, privind disputa dintre IP LT „Mihai Viteazul” și IP LT „Al. Cuza” din data de 9 aprilie 2024, Comisia de Contestație a Ligii a analizat cu atenție raportul de meci, materialele video, explicațiile verbale ale reprezentanților ambelor echipe, și a decis:

 

- Anularea rezultatului meciului: Rezultatul meciului dintre LT „Mihai Viteazul" și IP LT „A.I. Cuza" a fost anulat, iar clasamentul a fost recalculat.

- Acordarea înfrângerii tehnice: Echipa IP LT „A.I. Cuza" a fost sancționată cu o înfrângere tehnică cu scorul de 0:3 în cadrul meciului.

- Acordarea victoriei tehnice: Echipa IP LT „Mihai Viteazul" a fost declarată câștigătoare tehnica cu scorul de 3:0.

- Excluderea echipei IP LT „A.I. Cuza": Echipa clasei a 6-a a IP LT „A.I. Cuza" a fost exclusă din turneu până la finalul Turneului LIGA „FOTBAL ÎN ȘCOLI" al anului de studii 2023/24, din cauza folosirii jucătorilor neînregistrați contrar regulamentului turneului.

 

Decizia Comisiei de Contestație este considerată finală și irevocabilă, neputând fi contestată ulterior. Această hotărâre reprezintă o etapă crucială în menținerea integrității și corectitudinii în competițiile de fotbal școlar din Republica Moldova.