• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE. Super Liga, FC Zimbru - FC Petrocub

14 apr 2024 de Serghei Cipilencu

 

Zimbru Chișinău şi Petrocub Hânceşti se întâlnesc astăzi, de la ora 18:00, în ultimul meci al etapei a 5-a a din faza a doua a Super Ligii. Partida de pe stadionul Zimbru va fi transmisă în direct de platforma media ligatv.md și de postul de televiziune We Sport.    

 

14 aprilie. Chișinău, stadionul Zimbru

Arbitru: Piotr STOIANOV

Asistenți: Victor LUCHIȚA și Vadim ROȘCA

Al 4-lea oficial: Ion BÎLEA

 

Zimbru Chișinău: 35.Nicolae CEBOTARI, 3.Ştefan BURGHIU, 4.Nichita COVALI, 8.Jessie Jensen GUERA DJOU, 11.Joao Paulino MOREIRA FERNANDES, 20.Emmanuel ALARIBE, 25.Alex-Mihai MISARĂȘ, 30.Andrei MACRIȚCHII, 33.Mihail ŞTEFAN, 69.Denys DEDECHKO, 77.Vladimir GHINAITIS

Rezerve: 31.Iulian-Sebastian AGACHI, 7.Constantin SANDU, 9.Marin CĂRUNTU, 10.Vlad RĂILEANU, 18.Ibrahima THERNA SOUMAH, 21.Mihai MOROZAN, 29.Alya SYLLA, 44.Denis FURTUNA, 66.Justice Chigozirim OHAJUNWA,

Antrenor: Lilian POPESCU

 

Petrocub Hîncești: 16.Razak ABALORA, 4.Victor MUDRAC, 9.Vladimir AMBROS, 11.Sergiu PLATICA, 17.David Sandan ABAGNA, 19.Mihail PLATICA, 20.Donalio MELACHIO DOUANLA, 21.Maxim POTÎRNICHE, 37.Dan PUȘCAȘ, 39.Teodor LUNGU, 90.Ion JARDAN

Rezerve: 1.Silviu ȘMALENEA, 32.Dumitru COVALI, 8.Dumitru DEMIAN, 14.Guilherme Matheus Dos Santos, 23.Mihail LUPAN, 46.Danil ANDREICIU, 66.Ion BORȘ, 70.Basit SEIDU, 78.Nicky CLEȘCENCO, 94.Corneliu COTOGOI, 97.Marius IOSIPOI

Antrenor: Andrei MARTIN

 

Gazdele au anunţat că intrarea va fi gratuită doar pentru acele 7 categorii de persoane care au intrat la meciul de campionat cu CSF Bălţi. În rest, spectatorii urmează să-şi cumpere un bilet la casele stadionului Zimbru. Acesta va costa 50 de lei. 

 

Începând cu anul 2015 de la revenirea hânceştenilor pe prima scenă a fotbalului moldovenesc, Zimbru şi Petrocub s-au întâlnit în 30 de meciuri directe în campionat. Petrocubul a obținut 15 victorii, Zimbru - 7, iar alte 8 partide s-au încheiat la egalitate. Golaverajul general este favorabil echipei din Hâncești: 42-26. În prima fază, Zimbru s-a impus la Hânceşti cu 2-0, iar partida de la Chişinău s-a încheiat la egalitate, scor 1-1.   

 

Va fi totodată al 17-lea meci din campionat pe terenul Zimbrului. Hânceştenii au 6 victorii, Zimbru s-a impus de 3 ori, iar alte 6 meciuri s-au încheiat la egalitate. Cele două echipe au avut trei meciuri directe și în Cupa Moldovei. În optimile de finală ale sezonului 2015/2016, Zimbru s-a impus cu 3-0, iar dubla manșă din sferturile ediţiei  2019/2020 a fost adjudecată de hânceșteni, scor 5-2 la general.

 

Zimbru a început excelent faza a doua a campionatului, însă etapa trecută a pierdut cu 1-4 pe terenul Sheriff-ului. “Galben-verzii” au suferit prima înfrângere, dar doreşte să-şi ia revanşa şi să continue lupta pentru titlul de campioană naţională. Zimbrii vor juca pe propriul stadion, iar cum se întâmplă în fotbal: acasă te ajută şi pereţii. Constantin Sandu va juca primul meci împortiva foştilor colegi de la Petrocub. 

 

De partea cealaltă, Petrocubul traversează cel mai bun moment de la fondarea clubului. Hânceştenii zburdă efectiv pe teren şi rămân în cărţi pentru a realiza eventul. “Leii” sunt liderii clasamentului cu 10 puncte la activ. În cele 4 partide, elevii lui Andrei Martin au marcat 12 goluri şi au încasat doar unul. În partida cu Milsami, Vladimir Ambros a marcat al 80-lea său gol în Super Liga, iar Petrocub a ajuns la 400 de goluri pe prima scenă a fotbalului moldovenesc. 

 

La fel în meciul cu Milsami, Sergiu Platică a ieşit accidentat, iar prezenţa sa în această partidă este sub semnul întrebării. Ambele echipe au un atac foarte bine pus la punct, cu jucători care ştiu să facă diferenţa. Zimbru şi Petrocub nu au jucători suspendaţi în vederea acestui meci. 

 

Cu aproximativ o oră înainte de startul partidei veți putea afla componențele de joc ale celor două formații, accesând această știre actualizată.