• Fii alături de Echipa Țării

Alexei Savinov, la 45 de ani

19 apr 2024 de Reporter FMF

Fostul internațional moldovean, antrenorul Alexei Savinov își serbează astăzi a 45-a aniversare!

 

Admirăm dedicarea neîntreruptă și pasiunea pentru fotbal, ce au contribuit semnificativ la dezvoltarea sportului rege în țara noastră. Mulțumim pentru contribuția valoroasă și pentru tot efortul depus în promovarea fotbalului. 

Federația Moldovenească de Fotbal, din numele întregii comunități fotbalistice, îi urează omagiatului multă sănătate, împlinirea tuturor obiectivelor și toate cele bune!

 

La mulți ani!

 

Alexei Savinov a jucat fotbal la echipele Victoria Cahul, Olimpia Bălți, Haiduc-Sporting, Zimbru Chișinău, FC Costuleni, Dacia și Veris Drăgănești (Moldova), Metallurg Zaporojie, Volîni Luțk, Zakarpatie Ujgorod (Ucraina) și FC Baku (Azerbaidjan). A câștigat Cupa Moldovei cu Zimbru și eventul (Cupa și campionatul) în Azerbaidjan, cu FC Baku. Alexei Savinov a jucat pe postul de fundaș. El are la activ 37 de meciuri pentru Naționala Moldovei.  

După încheierea carierei de jucător s-a apucat de antrenorat. A fost secund la mai multe echipe, unde a colaborat cu Lilian Popescu. Ca principal a antrenat formația Petrocub Hîncești. În prezent este asistent al selecționerului naționalei feminine de fotbal.