• Fii alături de Echipa Țării

Proiectul „NOI”. Seminar cu antrenorii și directorii tehnici ai selecționatelor de juniori

10 apr 2024 de Serghei Cipilencu
GALERIE

La sediul Departamentului Tehnic FMF s-a desfășurat seminarul cu antrenorii și directorii tehnici ai naționalelor de juniori ale Moldovei și ai cluburilor de elită din țară. Pe parcursul întrunirii fost discutate modalitățile de dezvoltare ale tinerilor jucători și procesul de pregătire a acestora în cadrul competițiilor la care participă.

 

Cu un cuvânt de salut a venit Directorul Tehnic FMF, Dănuț-Stelian Oprea, iar Nicolae Bunea, coordonatorul Proiectului „Noi”, a subliniat importanța continuării eforturilor de dezvoltare a tinerilor talente.  

 

La acest seminar s-a discutat despre următoarele aspecte:

- Analiza meciurilor SR U14, Turneul Viitorul, Etapa I și II;

- Analiza turneului de dezvoltare UEFA a selecționatelor WU17 din Bulgaria;

- Analiza meciurilor amicale ale selecționatei U19 din Turcia;

- Procesele de testare ale jucătorilor în cadrul cantonamentelor de pregătire.

 

Printre speakerii evenimentului au fost selecționerul naționalei U16, Andrei Radiola, antrenorul naționalei U17, Vitalie Mardari, antrenorul regional, Serghei Truhanov, care a prezentat o analiză a campionatului de fotbal printre juniori. Antrenorul regional, Vladislav Pastîrnac, a împărtășit din experiența sa în identificarea și selecția viitoarelor tinere talente, iar Valeriu Oloieru și Alexandr Gheorghiev au relatat despre principiile de pregătire efectivă ale jucătorilor selecționatelor de juniori. 

 

Participanții la acest eviniment au fost: Victoria Ostapenco (antrenoarea selecționatei WU15), Elena Subbotina (antrenoarea selecționatei WU17), Alexandru Guzun (antrenorul selecționatei U18), Serghei Cebotari (antrenorul naționalei U19), Ernest Gulceag (ȘFA), Igor Negrescu (CSCT Buiucani), Sergiu Ungureanu (AF Zimbru), Eugeniu Molovata (AF Radu Rebeja - LIMPS), Șota Maharadze (FC Sheriff), Veaceslav Rogac (CSF Bălți), Dmitri Iurcu (CS Real Succes), Igor Josan (manager ȘFA), și managerul Vasile Toloconicov.

 

Proiectul „NOI” reprezintă un model comun de dezvoltare a fotbalului de juniori de elită din țara noastră. Scopul acestuia este descoperirea și formarea noilor talente în baza metodelor moderne de antrenament. În acest context, este elaborat un sistem de pregătire unic al copiilor și juniorilor în cadrul școlii de fotbal, cu recomandări pentru dezvoltarea complexă a jucătorului în conformitate cu caracteristicile de vârstă și metode de pregătire și organizare a jocului în echipă, având la bază conceptul stilului național de joc.