• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE. Super Liga. FC Petrocub - FC Milsami

06 apr 2024 de Reporter FMF

 

Petrocub Hânceşti şi Milsami Orhei se întâlnesc astăzi, de la ora 18:00, în primul meci al etapei a 4-a a fazei a doua a Super Ligii, ediţia 2023/2024. Partida de la Hânceşti va fi transmisă în direct de platforma media ligatv.md şi postul de televiziune We Sport.  

 

Petrocub Hîncești - FC Milsami Orhei

 

6 aprilie. Hîncești, stadionul municipal

Arbitru: Andrei BREGUȚA

Asistenți: Vadim VICOL și Victor LUCHIȚA

Al 4-lea oficial: Andrei CEBAN

 

Petrocub Hîncești: 16.Razak ABALORA, 4.Victor MUDRAC, 9.Vladimir AMBROS, 11.Sergiu PLATICA, 17.David Sandan ABAGNA, 19.Mihail PLATICA, 20.Donalio MELACHIO DOUANLA, 21.Maxim POTÎRNICHE, 37.Dan PUȘCAȘ, 39.Teodor LUNGU, 90.Ion JARDAN

Rezerve: 1.Silviu ȘMALENEA, 32.Dumitru COVALI, 5.Cristian AXENTI, 8.Dumitru DEMIAN, 23.Mihail LUPAN, 46.Danil ANDREICIU, 66.Ion BORȘ, 70.Basit SEIDU, 78.Nicky CLEȘCENCO, 94.Corneliu COTOGOI, 97.Marius IOSIPOI

Antrenor: Andrei MARTIN

 

Milsami Orhei: 1.Emil TÎMBUR, 5.Yaroslav TEREKHOV, 10.Radu GÎNSARI, 13.Vasile LUCHIȚĂ, 14.Alexandar MILIC, 16.Alexandru ANTONIUC, 19.Igor LAMBARSCHI, 22.Mamadou Harouna KAMARA, 23.Vadim BOLOHAN25.Nabil KHALI, 27.Vadim DIJINARI

Rezerve: 12.Denis VORNIC, 4.Clinton BANGURA, 6.Ion GHIMP, 7.Daniel LISU, 8.Henry Chimauchem OKEBUGWU, 11.Sorin CHELE, 15.Udo Ime NDOM, 17.Artiom PUNTUS, 20.Vadim PAIRELI, 21.Vladislav ZAVALIȘCA, 32.Vitus AMOUGUI

Antrenor: Vladimir GUDEV

 

Gazdele au anunţat că intrarea la acest meci va fi gratuită. 

 

În Super Liga, cele două echipe au jucat până acum 30 de partide directe. Petrocubul are 12 victorii, Milsami s-a impus de 10 ori, iar alte 8 meciuri s-au încheiat la egalitate. Golaverajul general este favorabil echipei din Hâncești: 38-35. În prima fază de campionat, Petrocub a câştigat cu 2-0 pe teren propriu, iar partida de la Orhei s-a încheiat la egalitate, scor 1-1.

 

Va fi totodată al 16-lea meci la Hânceşti între Petrocub şi Milsami pe prima scenă a fotbalului moldovenesc. “Vulturii roşii” nu au mai câştigat la Hânceşti de 6 meciuri. Ultima victorie datează din septembrie 2020, când Milsami s-a impus cu 2-1.

 

Miercuri, 3 aprilie, ambele formaţii au fost angrenate în returul sferturilor de finală ale Cupei Moldovei. Liderul clasamentului Super Ligii, n-a avut nici o problemă în a se califica în penultimul act. Discipolii antrenorului Andrei Martin au învins cu 4-1 în deplasare reprezentanta Ligii a 2-a, FC Stăuceni, chiar dacă au fost conduşi cu 0-1 prin golul marcat de Fiodor Trofim în minutul 51. Oaspeţii au răsturnat scorul marcând de 4 ori în 6 minute prin Cristian Axenti, Sergiu Platica şi ghanezii David Abagna şi Seidu Basit. Cum în tur câştigaseră acasă cu 8:0, “petroliştii” s-au impus în dublă manşă cu scorul general de 12:1.

 

În acest meci, cum era şi de anticipat, Andrei Martin a oferit şansa fotbaliştilor care au evoluat mai puţin sau chiar deloc în această primăvară. Pe banca de rezerve au rămas titularii incontestabili: Razak Abalora, Ion Jardan, Mihail Platica, Teodor Lungu şi Vladimir Ambros. Toţi 5 ar putea fi titulari în acest meci cu Milsami. 

 

De partea cealaltă, Milsami a avut parte de un meci cu cântec în compania Zimbrului. “Vulturii roşii” au câştigat cu 2:1 în timpul regulamentar, exact scorul cu care “galben-verzii” s-au impus la Orhei în prima manşă. Radu Gînsari a marcat din penalty golul victoriei orheiene în minutul 105. Câştigătoarea dublei manşe a fost decisă la “masa verde”. FC Zimbru a depus o contestaţie reclamând că Milsami a efectuat 6 schimbări de jucători în timpul regulamentar, iar clubul orheian a recunoscut eroarea comisă. Vineri, 5 aprilie, Comisia de Disciplină a Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal a decis să acorde victorie tehnică, 3-0 pentru echipa Zimbru, iar în aceste condiţii, Milsami trebuie să-şi asigure calificarea în viitoarea ediţie a cupelor europene prin campionat. 

 

După primele 3 etape ale fazei a doua, cele două formaţii sunt separate de 5 puncte. Petrocub este liderul clasamentului cu 7 puncte, iar Milsami se află pe locul 5 cu 2 puncte. Interesant este că în primele 3 runde, Milsami nu a marcat niciun gol, fiind singura formaţie care încă nu a spart gheaţa în faza a doua. 

 

Cu aproximativ o oră înainte de startul partidei veți putea afla componențele de joc ale celor două formații, accesând această știre actualizată.