• Fii alături de Echipa Țării

Asociații Raionale

Ungheni. Dezvoltarea infrastructurii fotbalistice cu suportul APL și FMF

04 apr 2024 de Sandu Grecu
GALERIE

Președintele Federației Moldovenești de Fotbal, Leonid Oleinicenco a efectuat o vizită de lucru la Ungheni. Liderul fotbalului nostru a avut o întrevedere cu conducerea raionului și a orașului. Scopul vizitei a fost amenajarea infrastructurii fotbalistice suplimentare și reabilitarea celei existente în orașul Ungheni, astfel încât, pe termen scurt, să fie create primele clase internat de fotbal.

 

În cadrul întrevederii, la care au participat președintele ARF Ungheni, Petru Langa, primarul orașului Ungheni, Vitalie Vrabie și președintele de raion, Dionisie Ternovschi, părțile au acceptat propunerea de a identifica soluții pentru construcția unor noi terenuri de fotbal pe lângă 2 licee și o școală sportivă. De asemenea, cei doi conducători și-au propus instalarea sistemelor de iluminat pe stadionul orășenesc, cu suportul FMF.

 

Părțile au abordat subiectul clubului de fotbal din Ungheni. S-a discutat despre posibilitatea formării unor grupe speciale pe lângă club, cu posibilitatea ca Consiliul raional să ofere cazare pentru tinerii din localitățile vecine. La rândul său, președintele FMF i-a asigurat pe conducătorii din Ungheni de toată susținerea logistică și instituțională a forului fotbalistic moldovenesc.  

 

Întâlnirea de la Ungheni a pus temelia unor acțiuni concrete de investiții în infrastructura fotbalistică din raion. Formarea de grupe speciale la clubul de fotbal FCM Ungheni, cu cazare oferită pentru copiii din clasele specializate de fotbal, va contribui la descoperirea de talente din tot raionul. Un proiect mai detaliat în acest sens, cu informații specifice despre proiectele de investiții și planul de acțiune pentru clubul de fotbal, va fi elaborat în termini rezonabili.