• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE. Cupa Moldovei Moldtelecom. FC Stăuceni - FC Petrocub

03 apr 2024 de Reporter FMF

 

FC Stăuceni şi FC Petrocub Hânceşti se întâlnesc astăzi, 3 aprilie, de la ora 14:00, în manşa a doua a sferturilor de finală ale Cupei Moldovei Moldtelecom, ediția 2023/2024. Partida de la Stăuceni se va disputa pe stadionul CS Olimp, va fi transmisă în direct de platforma media ligatv.md, și în reluare de postul de televiziune We Sport începând cu ora 23:30. 

 

FC Stăuceni - FC Petrocub

  

3 aprilie. Stăuceni, CS Olimp

Arbitru: Ion BÎLEA

Asistenți: Andrei BODEAN și Sergiu BOGDAN

Al 4-lea oficial: Vladislav STOIANOV

 

FC Stăuceni: 12.Pavel GALAC, 5.Fiodor TROFIM, 6.Ion DODON, 8.Ion PAVLOV, 9.Anatolie NESTERIUC, 10.Nicolae JOSAN, 11.Nicolae IGNAT, 13.Grigore COJOCARI, 14.Ghenadie PLONIȘ, 22.Dan ANANI, 27.Radu MICIU

Rezervă: 23.Dumitru CIUPRINĂ

Antrenor: Ion ȚÎGÎRLAȘ

 

Petrocub Hîncești: 1.Silviu ȘMALENEA, 4.Victor MUDRAC, 5.Cristian AXENTI, 8.Dumitru DEMIAN, 20.Donalio MELACHIO DOUANLA, 23.Mihail LUPAN, 46.Danil ANDREICIU, 66.Ion BORȘ, 70.Basit SEIDU, 78.Nicky CLEȘCENCO, 97.Marius IOSIPOI

Rezerve: 16.Razak ABALORA, 32.Dumitru COVALI, 9.Vladimir AMBROS, 11.Sergiu PLATICA, 17.David Sandan ABAGNA, 19.Mihail PLATICA, 21.Maxim POTÎRNICHE, 37.Dan PUȘCAȘ, 39.Teodor LUNGU, 90.Ion JARDAN, 94.Corneliu COTOGOI

 Antrenor: Andrei MARTIN

 

În tur, echipa antrenată de Andrei Martin s-a impus cu scorul de 8-0, iar partida de astăzi nu are nicio miză pe plan sportiv. 

 

FC Stăuceni este liderul Ligii a 2-a, Seria Sud. În 15 etape, formaţia din suburbia capitalei a adunat 43 de puncte. În ultima etapă a celui de-al treilea eşalon valoric, FC Stăuceni nu a evoluat, asta deoarece CF Ghidighici a fost exlusă din competiţie cu o zi înaintea meciului direct, iar FC Stăuceni a obţinut o victorie tehnică cu scorul de 3:0.  

 

În ediţia 2023/2024 a Cupei Moldovei Moldtelecom, FC Stăuceni a parcurs un drum puțin mai lung, începând evoluția din primul tur. Pe 28 august 2023, FC Stăuceni a învins pe Codru Călărași, scor 2-0. Pe 3 octombrie 2023, formația din Liga 2 a învins echipa Vulturii Cutezători, scor 4-2 în șaisprezecimile competiției, iar în cel mai rezultativ meci, FC Stăuceni a trecut în 1/8 de finală de CF Spartanii-Sportul cu scorul de 5-1. Partida jucată la Suruceni pe 31 martie 2023 rămâne cea mai notabilă din istoria clubului infiinţat pe 30 septembrie 2020. 

 

De partea cealaltă, Petrocubul a început parcursul în noua ediție a Cupei Moldovei în optimile de finală. Hânceştenii nu au avut milă de reprezentanta Ligii 1, CF Saksan. Echipa antrenată de Andrei Martin s-a impus cu 9-1 pe teren propriu. Nu este exlus faptul că tehnicianul oaspeţilor va miza în acest meci pe fotbalişti care au evoluat mai puţin în această primăvară. Portarii Dumitru Covali sau Silviu Şmalenea ar putea fi titulari în detrimentul lui Razak Abalora, iar din primul minut ar putea juca Cristian Axenti, Danil Andreiciu, Mahail Lupan sau Marius Iosipoi.  

 

“Leii” au cucerit Cupa Moldovei în ediţia 2019/2020, iar în această primăvară ar putea realiza eventul. Petrocubul este liderul clasamentului, la egalitate de puncte cu Zimbru, însă cu un golaveraj superior. În ultima etapă de campionat, formaţia lui Andrei Martin s-a impus cu 3-0 prin golurile marcate de Sergiu Platica, Maxim Potîrniche şi Dan Puşcaş. Câştigătoarea acestei duble manşe se va duela în semifinale cu câştigătoarea dublei manşe Dacia Buiucani-CSF Bălţi. În tur, bălţenii s-au impus cu 2-1 pe teren propriu. 

 

Cu aproximativ o oră înainte de startul partidei veți putea afla componențele de joc ale celor două formații, accesând această știre actualizată.