• Fii alături de Echipa Țării

Vladimir Cuțev, la 70 de ani

05 apr 2024 de Reporter FMF

Legenda echipei Zimbru Chișinău, Vladimir Cuțev își serbează astăzi a 70-a aniversare!

 

Admirăm dedicarea neîntreruptă și pasiunea pentru fotbal, ce au contribuit semnificativ la dezvoltarea sportului rege în țara noastră. Mulțumim pentru contribuția valoroasă și pentru tot efortul depus în promovarea fotbalului. 

Federația Moldovenească de Fotbal, din numele întregii comunități fotbalistice, îi urează omagiatului multă sănătate, împlinirea tuturor obiectivelor și continuarea muncii pentru dezvoltarea fotbalului național!

 

La mulți ani!

 

Vladimir Cuțev s-a născut la Tighina și este discipol al celebrului antrenor de copii, Anatolii Delibalt. La vârsta de 17 ani a fost convocat la echipa de dublori a formației ”Moldova” Chișinău (actuala Zimbru). Echipa avea să-și schimbe denumirea peste un an în ”Nistru”.  

 

În 1972 a jucat 5 meciuri pentru selecționata de juniori a URSS, dintre care două la turneul final al campionatului UEFA din Spania.

 

După 5 ani la echipa fanion a Moldovei sovietice, Cuțev s-a transferat în Ucraina, la Odesa, apoi a continuat la două dintre cele mai importante cluburi din țara vecină, Dnepr și Șahtar.  

 

Cu Dnepr a reușit calificarea în elita fotbalului sovietic, iar cu Șahtar a câștigat Cupa URSS, având un cuvânt greu de spus în acea victorie. Cuțev a marcat golul calificării din semifinale, 1-1 cu Zenit, pe 19 martie 1983. În minutul 35, moldoveanul a egalat scorul, după care formația din Donețk s-a impus la penalty-uri cu 4-2.

 

În Liga Superioară a URSS, Vladimir Cuțev a jucat 90 de meciuri (dintre care – 9 pentru Nistru) și a marcat 15 goluri.

 

După încheierea carierei de jucător a fost arbitru.