• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE. Super Liga. FC Zimbru - CSF Bălți

30 mar 2024 de Serghei Cipilencu

 

Zimbru Chișinău şi CSF Bălţi se întâlnesc astăzi, la ora 17:00, în primul meci al etapei a treia din faza a doua a Super Ligii, ediția 2023/2024. Partida va fi transmisă în direct de platforma media ligatv.md şi postul de televiziune We Sport. 

 

Zimbru – CSF Bălți

 

30 martie. Chișinău, stadionul Zimbru

Arbitru: Igor BOȘCA

Asistenți: Victor LUCHIȚA și Vadim ROȘCA

Al 4-lea oficial: Piotr STOIANOV

 

Zimbru Chișinău: 35.Nicolae CEBOTARI, 3.Ştefan BURGHIU, 4.Nichita COVALI, 8.Jessie Jensen GUERA DJOU, 9.Marin CĂRUNTU, 11.Joao Paulino MOREIRA FERNANDES, 25.Alex-Mihai MISARĂȘ, 30.Andrei MACRIȚCHII, 44.Denis FURTUNA, 69.Denys DEDECHKO, 77.Vladimir GHINAITIS

Rezerve: 31.Iulian-Sebastian AGACHI, 2.Fode CAMARA, 10.Vlad RĂILEANU, 18.Ibrahima THERNA SOUMAH, 20.Emmanuel ALARIBE, 29.Alya SYLLA, 33.Mihail ŞTEFAN, 66.Justice Chigozirim OHAJUNWA

Antrenor: Lilian POPESCU

 

CSF Bălți: 16.Stanislav NAMAȘCO, 2.Medina Alvaro BELY, 7.Federico NSUE NGUEMA, 8.Ruslan CHELARI, 9.Vadim YAKOVLEV, 10.Andre DA SILVA, 11.Daniel DANU, 17.Ilie DAMAȘCAN, 19.Cristian PĂSCĂLUȚĂ, 20.Alexandr DEDOV, 29.Peter EDEMA

Rezerve: 33.Artur NAZARCIUC, 6.Alexandru GĂU, 18.Eugeniu REBENJA, 22.Abbey AGBODZIE, 24.Dumitru ROGAC, 30. KLEITON

Antrenor: Veaceslav RUSNAC

 

Clubul din capitală a anunţat că 7 categorii de persoane vor avea acces gratuit la acest meci: elevii claselor 1-9, pensionarii, donatorii emeriți  CNTS, donatorii de sânge din săptămâna meciului, partenerii/adoptatorii ALGA, personalul militar şi veteranii de război. În rest, spectatorii urmează să achite suma de 50 de lei în schimbul unui tichet. Acestea se vor vinde în ziua meciului.  

 

Începând cu vara anului 2021, cele două echipe s-au întâlnit de 10 ori în Super Liga. Zimbru are 5 victorii, CSF Bălţi a câştigat 4 meciuri, iar o partidă s-a încheiat la egalitate. Golaverajul general este de 11-11. În primele două partide ale acestei ediţii de campionat, Zimbru s-a impus în ambele cazuri cu 1-0. Ambele goluri ale “galben-verzilor” au fost marcat de atacantul Marin Căruntu. Va fi a totodată al şaselea meci între cele două echipe ce se va juca la Chişinău. Zimbru a repurtat trei victorii, iar bălţenii au două succese la activ. 

 

Formaţia-gazdă a adunat 4 puncte în primele două etape, şi înaintea acestei runde împarte primele două locuri în clasament, la egalitate cu Petrocub Hânceşti. “Galben-verzii” au un golaveraj mai slab decât echipa antrenată de Andrei Martin. Va fi prima partidă pe care Zimbru o va susţine pe arena principală a propriei baze şi evident ar urma să aibă susţinerea suporterilor. Zimbru a profitat de pauza prelejuită partidelor echipelor naţionale şi a susţinut o partidă amicală. Formaţia lui Lilian Popescu a învins cu 3-0 pe reprezentanta Ligii 1 Speranis Nisporeni prin golurile marcate de Marin Căruntu, Ştefan Burghiu şi Alia Sylla. Cu două zile înainte de meci, căpitanul Zimbrului Ştefan Burghiu şi-a sărbătorit ziua de naştere. Acesta a implinit 33 de ani. 

 

Portarul Nicolae Cebotari a debutat la echipa naţională în amicalul cu Insulele Cayman şi are o stare de spirit excelentă înaintea acestui meci. Acelaşi lucru se referă şi la David Dimitrişin care a jucat la naţionala U-19 în partidele amicale din Turcia.  În schimb, Vlad Răileanu şi Nichita Covali a jucat în duelurile naţionalei de tineret, iar în ambele partide tinerii “tricolori” au pierdut. La gazde revine atacantul Marin Căruntu. Acesta a fost suspendat pentru partida cu Dacia Buiucani deoarece a fost eliminat în partida primei etape cu Milsami Orhei. 

 

De partea cealaltă, şi CSF Bălţi are un moral bun înaintea acestei partide. Bălţenii au învins în etapa a 2-a pe Milsami Orhei cu scorul de 1-0. Alexandru Dedov şi Ilie Damaşcan revin în strada Butucului însă pentru a fi adversarii formaţiei din capitală. Va fi primul meci susţinut de cei doi în compania fostei echipe de la care au plecat în urmă cu doar câteva săptămâni. Aceştia ar putea avea parte de o primire calduroasă din partea galerie chişinăuene. La fel ca şi Zimbru, şi CSF Bălţi a avut jucători convocaţi la naţionala de tineret. Alexandru Gău şi Cristian Păscăluţă au evoluat în partidele cu Ungaria şi Ţările de Jos.