• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Naționala Moldovei a revenit acasă după un cantonament reușit în Turcia

27 mar 2024 de Svetlana Tataru
GALERIE

Naționala Moldovei a revenit acasă în această noapte, după un cantonament de 9 zile în Antalya, Turcia, unde a disputat două meciuri amicale. Tricolorii au obținut o victorie convingătoare de 4-0 împotriva Insulelor Cayman în ultima lor partidă și au remizat cu un scor de 1-1 cu Macedonia de Nord în primul meci.

 

În Republica Moldova au ajuns 9 jucători din cei 25 convocați de selecționerul Serghei Cleșcenco. Printre aceștia sunt Victor Mudrac, Vadim Dijinari, Sergiu Plătică, Mihail Plătică, Nicky Cleșcenco, Nicolae Cebotari, dar și 3 fotbaliști care evoluează în România, precum Serafim Cojocari, Maxim Cojocaru și Victor Bogaciuc. Ceilalți s-au reîntors la cluburile lor, unde vor continua pregătirea pentru meciurile oficiale.

Menționăm că de la meciul cu Insulele Cayman a lipsit Vladislav Baboglo și Nichita Moțpan. Ambii au fost învoiți să meargă la echipele lor de club.  

 

Pe parcursul celor două meciuri amicale disputate în Antalya, Turcia, naționala Moldovei a reușit să obțină rezultate pozitive și să stabilească mai multe performanțe individuale importante.

Reprezentativa noastră a înregistrat a 55-a victorie în 283 de meciuri disputate.

Ion Nicolaescu a înscris al 15-lea gol pentru Moldova, iar Vitalie Damașcan a marcat 2 goluri și a atins cifra de 5 reușite pentru Echipa Țării. 

Veaceslav Posmac a ajuns la 70 de selecții pentru națională, Vadim Rață la 45-lea meci în tricoul tricolorilor, Maxim Cojocaru la al 20-lea, iar Nicky Cleșcenco la al 5-lea.

Victor Bogaciuc a marcat primul său gol pentru selecționata noastră, iar Nicolae Cebotari a debutat în poarta Moldovei, în meciul cu Insulele Cayman.

 

Următorul meci al Naționalei Moldovei va fi pe 8 iunie, la Chișinău. Selecționata noastră va disputa un amical cu reprezentativa similară din Cipru. Iar pe 11 iunie va întâlni Ucraina, într-un nou duel amical înainte de startul UEFA Nations League.