• Fii alături de Echipa Țării

OPINII // Primul program al Academiei FMF, „Bazele Managementului Sportiv”, o sursă nouă de informații. „Umple un gol imens”

02 mar 2024 de Reporter FMF
GALERIE

Cursurile incluse în primul program al Academiei Federației Moldovenești de Fotbal, „Bazele Managementului Sportiv”, au fost apreciate de participanți pentru utilitate și noutatea informațiilor diseminate. În mod special, audienții au apreciat calificarea trainerilor, aceștia fiind din Republica Moldova și România, personalități notorii din lumea fotbalului, experți, specialiști în domeniu. Află ce spun managerii instituțiilor de sport, care au  participat la Programul „Bazele Managementului Sportiv”.

 

Sergiu Chirilov, director, Școala Sportivă Specializată de Fotbal Nr.1, Chișinău: „Această inițiativă a FMF umple un gol imens în peisajul fotbalistic din țara noastră. Este un curs cu adevărat unic, inexistent în oferta educațională din Republica Moldova și un pas semnificativ către dezvoltarea continuă și excelența în fotbalul național”.

 

Tudor Bejan este manager de proiect, preocuparea de bază fiind organizarea turneelor la competițiile sportive pentru copii. Managerul spune că nu își percepe activitatea drept un business ci mai degrabă o misiune necesară procesului de educație a tinerilor și de dezvoltare a sportului.

 

Cursurile urmate în cadrul Academiei FMF i-au schimbat viziunea asupra unor lucruri, abilitându-l cu noi competențe manageriale. În cele două săptămâni, timp în care s-au desfășurat cursurile din prima și a doua sesiune, Tudor Bejan a reușit să convingă un partener serios din străinătate să îi sprijine proiectul.

 

Tudor Bejan, manager de proiect: „Este o informație nouă. Am înțeles mai bine noțiunile din domeniul managementului, cum funcționează acesta. De exemplu, am aflat cum pot fi atrași fanii, cum pot fi identificați partenerii și convinși sponsorii. Cunoștințele le-am aplicat imediat în practică și iată pe parcursul acestor două săptămâni am reușit să conving un partener important din străinătate să sprijine proiectul nostru”.

 

Primul program al Academiei FMF, „Bazele Managementului Sportiv”, a oferit o sursă proaspătă de informații pentru aprofundarea cunoștințelor și dezvoltarea abilităților manageriale ale celor 30 de participanți. Deși reprezentau diferite organizații și instituții, participanții au fost unanimi în privința dezvoltării industriei fotbalului.

 

Daniel Andronache, reprezentant al Asociației de Fotbal din Ialoveni: „Printre colegi am avut manageri de la Super Liga. Deși în timpul discuțiilor aveam opinii și idei diferite, eram univoci în ceea ce ține de necesitatea dezvoltării fotbalului din Republica Moldova. Mi-a plăcut cum au transmis mesajul lectorii. Informația a fost bine înțeleasă și structurată. Sperăm la o bună colaborare și în continuare, nu doar cu FMF, dar și cu frații noștri de peste Prut. Să aducem cât mai mulți sponsori și cât mai multe idei pentru a le implementa în domeniul fotbalistic. Recomand cu mare drag și altor persoane pentru a aplica la acest curs”.

 

În perioada 15 februarie – 1 martie, la Academia FMF s-a desfășurat Programul „Bazele Managementului Sportiv”, care a inclus zece cursuri ținute de traineri din Republica Moldova și România.

 

Programul s-a axat pe managementul organizațiilor sportive, marketing, comunicare, managementul strategic și al performanței, managementul proiectelor.