• Fii alături de Echipa Țării

Integritatea în fotbal

Integritate. Seminar anti-mită și anti-match fixing pentru selecționatele WU17 și WU19

27 mar 2024 de Serghei Cipilencu
GALERIE

Departamentul de Integritate al Federației Moldovenești de Fotbal (FMF), reprezentat de Serghei Vasilache, a organizat seminare de instruire anti-mită și anti-match fixing pentru selecționatele feminine de fotbal WU17-WU19, în cadrul cantonamentului de primăvară de la Vadul lui Vodă. Scopul seminariilor a fost de a informa jucătoarele despre riscurile și consecințele negative ale manipulării meciurilor și pariurilor ilegale, precum și de a le familiariza cu politica anti-mită a FMF și cu obligațiile și drepturile lor în acest domeniu.

 

În temeiul art.13 al Convenției Consiliului Europei privind manipularea în competițiile sportive, întocmită la Magglingen/Macolin la 18 septembrie 2014 și ratificată de Republica Moldova prin Legea 285 din 29 noiembrie 2018, scopul instruirii este de a înțelege mai bine cum să motivăm sportivii, arbitrii, antrenorii și personalul să raporteze manipularea și corupția, dar și pentru a putea facilita realizarea planurilor de acțiune a mecanismelor de raportare și politicilor de avertizare de nivel național. 

 

Instruirea pentru selecționatele feminine de fotbal este organizată periodic, conform planului Departamentului de Integritate FMF, astfel încât fotbalistele să posede cunoștințe necesare în acest domeniu.

 

Programul de instruire a inclus următoarele subiecte:

Prezentarea politicii anti-mită a FMF;

Discuții despre riscurile de funcție și consecințele negative ale match-fixingului;

Informații despre obligațiile jucătoarelor în lupta contra manipulării meciurilor și pariurilor ilegale;

Prezentarea drepturilor jucătoarelor în conformitate cu regulamentele interne ale FMF

 

Corupția a devenit o amenințare serioasă pentru fotbal. Manipularea meciurilor este un pericol real, ce distruge cel mai iubit sport de pe planetă. Iar Moldova nu este o excepție. De aceea, FMF a adoptat o politică de ZERO TOLERANȚĂ față de corupția din fotbal!

 

ÎMPREUNĂ PENTRU UN FOTBAL CURAT!!!!