• Fii alături de Echipa Țării

Feminin (Naționale)

Fotbal feminin. Elena Subbotina, după preliminariile Campionatului European WU17

25 mar 2024 de Svetlana Tataru

Naționala Moldovei de fotbal WU17 și-a încheiat evoluția din cadrul grupei B2 din cadrul preliminariilor Campionatului European din Bulgaria, runda a doua. Echipa antrenată de Elena Subbotina a jucat contra selecționatelor din Bulgaria, Slovenia și a Azerbaidjan. Junioarele s-au clasat pe poziția a patra în clasamentul grupei. Antrenoarea naționalei feminine WU17 a Moldovei, Elena Subbotina, a oferit pentru FMF.md o declarație despre experiența din cadrul preliminariilor Campionatului European.

 

Al doilea tur al meciurilor de calificare pentru Campionatul European din 2024 a fost foarte dificil pentru echipa noastră. Înainte de începerea turneului, din cauza accidentărilor, am pierdut mai multe jucătoare importante care ne-ar fi putut ajuta. Din păcate, acesta a fost primul cantonament de pregătire din acest an și în 4 zile a trebuit să muncim mult.

Nu am reușit să obținem un rezultat pozitiv în acest turneu. Însă, am obținut o experiență vastă prin aceste meciuri. Ne-am analizat pe noi înșine și adversarii. Am tras concluzii și vom face tot posibilul pentru a obține un rezultat pozitiv în viitor.

În acest turneu, obiectivul a fost să ne prezentăm demn, să luăm puncte de la adversar și să marcăm cât mai multe goluri.

Jucătoarele au nevoie de un proces de antrenament complet în cluburi, de practică de joc, de preferință la nivelul echipelor de seniori, precum și de muncă individuală. De asemenea, au nevoie de o alimentație bună și vitamine.

Desigur, toți sunt supărați și înțeleg că nivelul fotbalului nostru este departe de cel european. Este greu când vezi lacrimi în ochii jucătoarelor și realizezi că au încercat și au dat tot ce au mai bun pe teren. Dar nu a adus rezultatul dorit.

Ne-a surprins echipa națională a Bulgariei, care a crescut în ultima perioadă și a ieșit din grupă pe primul loc. 

În viitorul apropiat, echipa națională WU-17, formată din jucătoare născute în 2008-2009, se va pregăti pentru turneul de dezvoltare care va avea loc în Moldova în perioada 11-21 mai. Înainte de aceasta, vom organiza un cantonament de pregătire în perioada 16-19 aprilie, unde vom lucra din greu la toate aspectele.” , a mai precizat Elena Subbotina pentru fmf.md.