• Fii alături de Echipa Țării

OPINII // Mihai Anegroaie: „Management în fotbal a fost o experiență extrem de valoroasă și semnificativă”

03 mar 2024 de Anatolie Bodean
GALERIE

Fotbalul este o industrie complexă și dinamică, iar un management eficient joacă un rol crucial în succesul oricărei echipe sau organizații fotbalistice. Programul „Bazele Managementului Sportiv” studiat la Academia FMF i-a deschis o perspectivă amplă asupra diferitelor aspecte ale managementului în fotbal: abordarea strategică, finanțarea, gestionarea resurselor umane, marketing și relații publice. Mihai Anegroaie, președintele  Clubului de Fotbal Chișinău, a fost unul din cei 30 participanți ai primului program de instruire, lansat de Academia FMF.

Managerii și administratorii organizațiilor sportive au învățat despre modalitățile de construire și gestionare a unei echipe, atragerea sponsorilor, crearea parteneriatelor, organizarea evenimentelor și maximizarea impactului în comunitate.

Mihai Anegroaie, președintele FC Chișinău: „Una dintre cele mai valoroase lecții la care s-a atras atenția a fost importanța unei abordări echilibrate între perspectiva sportivă și cea comercială în managementul fotbalului. În opinia mea, cursul de Management în fotbal a fost o experiență extrem de valoroasă și semnificativă. Așa cum știți, fotbalul este o industrie complexă și dinamică, iar un management eficient joacă un rol crucial în succesul oricărei echipe sau organizații fotbalistice”.

„De asemenea, cursul a ajutat să înțelegem modul în care dinamica mediatică și presiunea fanilor pot influența deciziile manageriale și strategiile echipei. Am învățat despre gestionarea crizelor, comunicarea eficientă și crearea unei imagini puternice și valoroase pentru echipă”.

Pe lângă cunoștințele teoretice, participanții la Program au desfășurat activitate practică, interactivă, elaborând în echipă studii de caz, dezvoltând abilități manageriale în domeniul fotbalului.

Mihai Anegroaie, președintele FC Chișinău: „În concluzie, pot spune că acest cursul de Management în fotbal a oferit instrumentele și cunoștințele necesare pentru a înțelege și a aborda diversele provocări și oportunități din industria fotbalului. Învățămintele vor contribui la succesul echipei fotbalistice FC Chișinău, aducând valoare prin gestionarea eficientă a resurselor, strategii inovatoare și construirea unei culturi puternice”.

În perioada 15 februarie – 1 martie, la Academia FMF s-a desfășurat Programul „Bazele Managementului Sportiv”, care a inclus zece cursuri ținute de traineri din Republica Moldova și România.

Programul s-a axat pe managementul organizațiilor sportive, marketing, comunicare, managementul strategic și al performanței, managementul proiectelor.