• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE. Super Liga. Dacia Buiucani - FC Zimbru

16 mar 2024 de Reporter FMF

 

Formațiile chișinăuiene Dacia Buiucani şi Zimbru se întâlnesc astăzi, de la ora 14:00, în primul meci al etapei a 2-a a fazei secunde a Super Ligii moldoveneşti de fotbal. Partida se va juca pe Joma Arena şi va fi transmisă în direct de platforma media ligatv.md și postul de televiziune We Sport.     

 

Dacia Buiucani - Zimbru

 

16 martie. Chișinău, Joma Arena

Arbitru: Denis IVLEV

Asistenți: Vladislav LIFCIU și Andero BODEAN

Al 4-lea oficial: Daniel LUCA

 

Dacia Buiucani Chișinău: 1.Victor DODON, 3.Denis BACIU, 4.Maxim FOCȘA, 7.Dumitru BIVOL, 8.Vasile BÎTLAN, 9.Vlad LUPAȘCO, 10.Eugen ZASAVIȚCHI, 11.Ilie BOTNARI, 20.Ștefan EFROS, 23.Vitalie DUMBRAVA, 29.Alex GUTIUM

Rezerve: 31.Alessandro BUROV, 2.Vlad PASCARI, 5.Tudor BUTUCEL, 6.Dumitru STRAISTARU, 14.Sandu ROMAN, 16.Daniel DOSCA, 17.Dumitru GALUȘCA, 18.Daniel POPOVICI, 19.Antonii JOSAN, 22.David GOLBAN, 26.Viorel VĂRZARU

Antrenor: Viorel FRUNZĂ

 

Zimbru Chișinău: 35.Nicolae CEBOTARI, 3.Ştefan BURGHIU, 7.Constantin SANDU, 10.Vlad RĂILEANU, 11.Joao Paulino MOREIRA FERNANDES, 20.Emmanuel ALARIBE, 25.Alex-Mihai MISARĂȘ, 30.Andrei MACRIȚCHII, 44.Denis FURTUNA, 69.Denys DEDECHKO, 77.Vladimir GHINAITIS

Rezerve: 31.Iulian-Sebastian AGACHI, 4.Nichita COVALI, 18.Ibrahima THERNA SOUMAH, 21.Mihai MOROZAN, 29.Alya SYLLA, 33.Mihail ŞTEFAN, 66.Justice Chigozirim OHAJUNWA

Antrenor: Lilian POPESCU

 

Intrarea la meci va fi gratuită. 

 

Echipele s-au întâlnit până acum în 8 meciuri oficiale. Dacia Buiucani s-au impus de 5 ori, Zimbru are o singură victorie, iar alte două partide s-au încheiat la egalitate. Golaverajul general de 14-10 este favorabil echipei antrenate de Viorel Frunză. Cele două echipe s-au mai întâlnit o singură dată pe Joma Arena. S-a întâmplat acest lucru pe 16 aprilie 2021, iar partida s-a încheiat la egalitate, scor 1-1.

 

Ambele formaţii au remizat în prima etapă. Dacia Buiucani a ţinut în şah Sheriff-ul în deplasare, iar partida s-a încheiat la egalitate, scor 1-1. Formaţia condusă de Viorel Frunză a impresionat în meciul de la Tiraspol, iar acum doreşte să obţină puncte şi în partida cu Zimbru. Un alt aspect este faptul că Dacia Buiucani s-a antrenat şi a jucat pe teren artificial contra „viespilor”, iar acest lucru se va întâmpla şi înaintea partidei cu „galben-verzii”.  

 

Viorel Frunză încearcă să găseasă un mixt între fotbalişti de mare viitor, precum Victor Dodon, Denis Baciu sau Vlad Lupaşco, dar şi cei experimentaţi în frunte cu Ştefan Efros, Maxim Focşa şi Eugen Zasaviţchi. Antrenorul de 44 de ani se bucură de simpatia propriilor discipoli care încearcă să pună în practică munca de la antrenamente. 

 

Înaintea acestei partide, 3 jucători ai Daciei Buiucani au fost convocaţi de către selecţionerul naţionalei U-19 Serghei Cebotari în vederea cantonamentului din Turcia. Este vorba despre fundaşul Vlad Pascari, mijlocaşul Antonii Josan şi atacantul Sandu Roman. De partea cealaltă, de la Zimbru a fost convocat fundaşul David Dimitrişin. 

 

Joma Arena a purtat noroc Daciei Buiucani în două rânduri pe parcursul acestui sezon. „Galben-albaştrii” au eliminat în optimile de finală ale Cupei Moldovei pe Real Succes, iar în prima fază a Super Ligii au învins pe FC Floreşti cu scorul de 2-1, după ce au fost conduşi cu 0-1. 

 

De partea cealaltă, Zimbru a susţinut două partide consecutive cu Milsami, atât în Cupa Moldovei, cât şi în Super Liga. Formaţia lui Lilian Popescu a câştigat prima manşă a sferturilor de finală ale Cupei Moldovei Moldtelecom, scor 2-1, iar în prima etapă din faza a doua a remizat scor alb, de 0-0, în compania aceleiaşi echipe orheiene. Lilian Popescu nu se va putea baza în acest meci pe atacantul Marin Căruntu. Acesta a fost eliminat în partida cu Milsami şi îşi va susţine colegii din tribunele Joma Arena.