• Fii alături de Echipa Țării

OPINII // Zinaida Jioară: „Am studiat și implementat cele mai eficiente practici și experiențe în domeniu”

05 mar 2024 de Reporter FMF
GALERIE

Academia FMF oferă oportunități de formare profesională pentru managerii instituțiilor sportive, dar și pentru toți cei care sunt pasionați de sport și interesați de gestionarea acestui domeniu foarte important pentru societate. Zinaida Jioară, directoarea postului de televiziune WE SPORT, unica televiziune de sport din Republica Moldova, menționează că programul studiat la Academia FMF a răspuns întocmai necesităților sale profesionale.

 

Zinaida Jioară, director WE SPORT: „Programul „Bazele Managementului Sportiv” a corespuns cu exactitate cerințelor, necesităților și așteptărilor, astfel am studiat și implementat cele mai eficiente practici și experiențe în domeniu, fapt care va contribui considerabil la crearea noilor idei, dar și la identificarea oportunităților de dezvoltare a acestui segment”.

 

Având și o experiență vastă în domeniul fotbalului, fiind anterior președinte al Clubului de Fotbal „Dacia Chișinău”, Zinaida Jioară susține că cele zece discipline studiate în cadrul programului „Bazele Managementului Sportiv” au oferit o viziune vastă și o percepere aprofundată a procesului managerial cu accent pe dezvoltarea industriei sportului.

 

Zinaida Jioară, director WE SPORT: „Începând cu primul modul, am fost inițiați în legislație și deontologie în sport, metodele moderne de gestiune financiară, elaborarea de politici și strategii, comportamentele manageriale și de leadership, dar și despre specificul fotbalului feminin. Am continuat să ne familiarizăm cu strategiile de marketing și sponsorizările în industria sportivă. Un punct la fel de important a fost managementul proiectelor, care a deschis cel de-al treilea modul al programului, continuând cu aspectele managementului evenimentelor sportive, un subiect important în organizarea și gestionarea evenimentelor sportive. De asemenea, comunicarea, digitalizarea, mass-media și relații publice, un curs necesar pentru dezvoltarea și promovarea instituției sportive”.

 

Managerul apreciază colaborarea dintre FMF și FRF în implementarea primului program al Academiei FMF, ținând să sublinieze că prezența președinților celor două federații conferă o pondere în procesul de studiere a cursurilor și asumare a responsabilităților de către managerii sportivi în activitatea lor ulterioară.

 

Zinaida Jioară, director WE SPORT: „Prezența președintelui FRF, Răzvan Burleanu, alături de președintele FMF, Leonid Oleinicenco, dar și a staff-ului Academiei FMF a fost momentul cel mai înalt, pentru ca după trei module ale cursului „Bazele Managementului Sportiv”, să ne vedem rezultatul muncii cu brio. Toate acestea se datorează unei munci asidue a tuturor celor care au stat la baza creării acestei Academii, tuturor formatorilor și experților, personalități din lumea fotbalului din România și Republica Moldova, fapt pentru care VĂ MULȚUMIM”.

„Cu siguranță, Academia FMF, va aduce o plus valoare și unicitate Familiei Fotbalistice în țara noastră”.