• Fii alături de Echipa Țării

Academia FMF a primit solicitări de colaborare cu Fundația pentru Dezvoltarea Fotbalului din Azerbaidjan

11 mar 2024 de Reporter FMF
GALERIE

Partenerii străini își afirmă intenția de a dezvolta relații de cooperare și schimb de experiență cu Academia FMF. Fundația pentru Dezvoltarea Fotbalului din Azerbaidjan a manifestat interesul pentru modelul de funcționare a Academiei FMF, solicitând și o discuție cu reprezentanții conducerii instituției.

 

Directorul Academiei FMF, Corneliu Popovici, și Alina Capațîna, formator, director al Stadionului Zimbru au făcut o prezentare generală privind etapele constituirii instituției, creării programelor de formare și au vorbit despre experiența lor în domeniul managementului sportiv. Reprezentanții Academiei FMF au subliniat că parteneriatele și activitățile de dezvoltare instituțională au contribuit la succesul Academiei FMF.

 

De cealaltă parte, Tural Piriyev, directorul executiv al Fundației din Azerbaidjan, alături de colegii săi, Sabina Kalashova, manager de proiect, și Gunel Sharifova, analist de date senior, au manifestat un interes sincer față de modelul de funcționare a Academiei FMF și au exprimat dorința de a implementa o instituție similară în Azerbaidjan.

 

„Prin intermediul acestei întâlniri, am stabilit în mod clar intenția de a colabora și de a face schimb constant de experiență în vederea promovării și dezvoltării fotbalului și a managementului sportiv în ambele țări. Această interacțiune reprezintă un pas semnificativ în direcția consolidării relațiilor dintre Academia FMF din Moldova și Fundația pentru Dezvoltarea Fotbalului din Azerbaidjan, deschizând uși către noi oportunități și parteneriate benefice pentru ambele părți”, a afirmat Corneliu Popovici, directorul Academiei FMF.

 

Academia FMF, potrivit lui Corneliu Popovici, își asumă angajamentul și expertiza în promovarea fotbalului și valorilor sportive în Republica Moldova.

 

Recent lansată prin implementarea primului program de instruire și formare continuă, Academia FMF primește zilnic solicitări din străinătate.