• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Under 21. Moldova - Țările de Jos. LIVE 20:30 la WE SPORT

25 mar 2024 de Serghei Cipilencu

Naționala de tineret Under 21 a Moldovei va juca în această seară, acasă, cu selecționata similară a Țărilor de Jos cel de-al doilea meci direct din cadrul preliminariilor pentru Campionatul European din anul 2025. Partida se va disputa pe stadionul Zimbru din Chișinău, de la ora 20:30 și va fi transmisă în direct de postul de televiziune WE SPORT.

 

Informația ONLINE despre meci o găsiți pe site-ul UEFA (clic). 

 

Echipa pregătită de selecționerul Ștefan Stoica a debutat cu dreptul în această campanie, învingând Gibraltar, în deplasare, cu 3-1, însă apoi rivala din seara asta, Țările de Jos s-a impus cu scorul de 3-0, la ei acasă. A urmat meciul cu Georgia unde s-a înregistrat un rezultat pozitiv pentru formația antrenată de Ramaz Svanadze, scor 1-0 pe teren propriu, apoi duelul cu scandinavii din Suedia care a fixat scor de 4-0 pe terenul Falkenbergs IP (Suedia). Reveniți acasă selecționata noastră a putut învinge la limită cu scorul de 2-1 reprezentativa Macedoniei de Nord, iar în ultimul meci disputat de discipolii lui Ștefan Stoica pe stadionul Zimbru din capitală, tricolorii pierd toate cele trei puncte importante în fața reprezentativei din Gibraltar, scor 1-2.   

 

Moldova a mai jucat cu Olanda la nivel de echipe U21 de 5 ori. În cadrul preliminariilor pentru CE 2025, echipa noastră a fost învinsă cu scorul de 3-0 în meciul tur al competiției, care s-a disputat pe terenul „portocalei mecanice”. În campania de calificare pentru EURO 2023, batavii s-au impus în ambele meciuri cu același scor, 3-0. În preliminariile CE 2004, echipa noastră a obținut două rezultate de egalitate, 2-2 la Chișinău și 0-0 în deplasare. Bilanțul este următorul: 3 victorii pentru Țările de Jos și 2 remize. Golaveraj: 11-2 pentru batavi.  

 

Vezi Lotul Moldovei pentru meciul cu Țările de Jos 

 

Reprezentativa noastră joacă în grupa C, din care mai fac parte Țările de Jos, Suedia, Georgia, Macedonia de Nord și Gibraltar. Echipa pregătită de selecționerul Ștefan Stoica a mai jucat alte 6 partide în această campanie:

Gibraltar - Moldova 1-3

Țările de Jos - Moldova 3-0

Moldova - Georgia 0-1

Suedia - Moldova 4-0

Moldova - Macedonia de Nord 2-1

Moldova - Gibraltar 1-2

 

Selecționata U21 se află pe poziția a 4-a în clasamentul Grupei C, cu 6 puncte la activ, fiind depășită de Suedia (7 puncte), Georgia (10 puncte) și Țările de Jos (18 puncte).

 

Câștigătoarele celor 9 grupe preliminare și cele mai bune 3 echipe de pe locul 2 (nu se vor lua în calcul meciurile cu formația de pe locul 6) se vor califica la turneul final. Celelalte 6 echipe, care vor termina pe locul doi în grupe, vor juca în etapa play-off, în noiembrie 2024, și vor stabili ultimele 3 formații calificate la turneul final. Gazda turneului final, Slovacia, este calificată direct la EURO U21 2025.