• Fii alături de Echipa Țării

Fotbal sigur pentru copiii din Moldova

Fotbal feminin. Ședința de lucru în cadrul programului WFDP - Elite Youth Development

14 mar 2024 de Reporter FMF
GALERIE

La sediul Departamentului Tehnic s-a desfășurat ședința de lucru în cadrul programului UEFA Women's Football Development Programme - Elite Youth Development a antrenorilor selecționatelor naționale și antrenorilor regionali ai selecționatelor regionale WU14.

 

Cu un cuvânt de salut către participanți a venit Dănuț Oprea, directorul tehnic FMF, care a subliniat importanța proiectului și dezvoltării jucătoarelor tinere. Totodată, directorul tehnic FMF a felicitat antrenoarele cu ocazia sărbătorilor de primăvară.

 

La întrunire, managera proiectului, Natalia Ceban, a prezentat totalurile anului 2023 și planul de activitate pentru 2024, cu detalii despre aspectele organizatorice. 

Svetlana Patraș, coordonatoarea proiectului „Fotbal sigur pentru copii din Moldova”, s-a referit la Politica de protecție a copilului în fotbal. Cu scopul de a răspunde particularităților individuale ale fiecărei jucătoare prin crearea unui mediu sigur care să-i stimuleze dezvoltarea fizică, psihologică și socială. 

De asemenea, antrenoarea selecționatei feminine WU17, Elena Subbotina a prezentat antrenorilor regionali programul, dar și conceptul de pregătire a tinerilor jucătoare. 

La ședința de lucru au mai participat Andrei Leonov, antrenorul regional Sud, Dana Chicu, antrenoarea regională Centru, Ivan Luca, antrenorul regional Nord și Victoria Ostapenco, antrenoarea regională Est și antrenoarea principală a Selecționatei WU15.

Menționăm că în anul 2023 peste 120 de fete au trecut prin selecții în regiuni, au fost realizate 54 de antrenamente și au avut loc 12 meciuri amicale. Totodată, cu scopul formării și completării lotului național WU15 a Moldovei, la CPSM din Vadul lui Vodă, a avut loc turnee a selecționatelor regionale WU14.