• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Super Liga, faza secundă. Etapa 1 în cifre

11 mar 2024 de Reporter FMF

*În 3 meciuri au fost marcate 7 goluri (gazdele – 6, oaspeţii – 1), în mediu – 2,33 goluri pe meci. De la începutul campionatului în cele 59 meciuri s-au înscris 175 de goluri (gazdele – 96, oaspeţii – 79), în medie - 2,96 goluri pe meci.

 

*Gazdele au câștigat 1 meci, iar 2 partide s-au încheiat la egalitate. De la începutul campionatului s-au jucat 59 de meciuri. Gazdele au câştigat 26 de partide, oaspeții – 24, iar alte 9 meciuri s-au terminat nedecis.

 

* Cele mai multe goluri într-un meci (7) au fost marcate în jocul Spartanii Sportul - Petrocub 0-7 (etapa 14).  

 

*De la începutul campionatului a fost marcat un autogol.

 

*În această etapă au fost acordate două lovituri de la 11 metri. Eugen Zasavițchi (Dacia Buiucani) a transformat un penalty în meciul cu Sheriff, iar Vladimir Ambros (Petrocub) a ratat un penalty în meciul cu CSF Bălți. De la începutul campionatului arbitrii au dictat 22 penalty-uri, dintre care 17 au fost transformate în gol.

 

*Arbitrii au sancţionat jucătorii cu 10 cartonaşe galbene. În total de la începutul campionatului au fost acordate 227 cartonașe galbene. Un cartonaș galben a fost arătat antrenorului Zimbru Lilian Popescu. În total de la începutul campionatului au fost  arătate reprezentanților stafului tehnic al cluburilor 16 cartonașe galbene

 

*În această etapă a fost arătat un cartonaș roșu. De la începutul campionatului au fost arătate 7 cartonaşe roșii, dintre care 3 pentru Milsami.

 

 *Radu Gînsari (Milsami) și Amine Talal (Sheriff) conduc în clasamentul golgheterilor, cu câte 8 goluri. Vladimir Ambros (Petrocub), Nicolai Solodovnicov (FC Florești) și Henrique Luvannor (Sheriff) au înscris câte 7 goluri, David Akpan Ankeye (Sheriff), Petru Neagu, Andre Da Silva, Serhii Molochko (toți de la CSF Bălți), Nicky Cleșccenco și Mihail Platica și (ambii de la Petrocub) – câte 5.

 

*Meciurile etapei au fost urmărite din tribune de 2.167 de spectator, în mediu – 722. De la începutul sezonului la stadioane au venit 51.532 de spectatori, în mediu câte 873 de oameni pe meci.