• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE. Super Liga. FC Petrocub - CSF Bălți

09 mar 2024 de Serghei Cipilencu

 

Astăzi în cel de al doilea meci al primei etape, care va conta pentru faza a doua a Super Ligii Moldovei se vor duela FC Petrocub și CSF Bălți, de la ora 16:00. Partida de la Hîncești va fi transmisă în direct platforma media ligatv.md şi de postul de televiziune We Sport.

 

Petrocub – CSF Bălți 

 

9 martie. Hîncești, stadionul municipal

Arbitru: Andrei BREGUȚA

Asistenți: Victor MARDARI și Vadim VICOL

Al 4-lea oficial: Andrei CEBAN

 

Petrocub Hîncești: 16.Razak ABALORA, 4.Victor MUDRAC, 8.Dumitru DEMIAN, 9.Vladimir AMBROS, 11.Sergiu PLATICA, 19.Mihail PLATICA, 21.Maxim POTÎRNICHE, 39.Teodor LUNGU, 66.Ion BORȘ, 90.Ion JARDAN, 94.Corneliu COTOGOI

Rezerve: 32.Dumitru COVALI, 5.Cristian AXENTI, 17.David Sandan ABAGNA, 23.Mihail LUPAN, 37.Dan PUȘCAȘ, 70.Basit SEIDU, 78.Nicky CLEȘCENCO, 97.Marius IOSIPOI

Antrenor: Andrei MARTIN

 

CSF Bălți: 16.Stanislav NAMAȘCO, 2.Medina Alvaro BELY, 6.Alexandru GĂU, 7.Federico NSUE NGUEMA, 8.Ruslan CHELARI, 10.Andre DA SILVA, 11.Daniel DANU, 18.Eugeniu REBENJA, 19.Cristian PĂSCĂLUȚĂ, 20.Alexandr DEDOV, 22.Abbey AGBODZIE

Rezerve: 33.Artur NAZARCIUC, 9.Vadim YAKOVLEV, 17.Ilie DAMAȘCAN, 24.Dumitru ROGAC, 29.Peter EDEMA, 30. KLEITON,

Antrenor: Veaceslav RUSNAC

 

Gazdele au anunțat că intrarea la meci va fi liberă, iar în pauză va fi organizată o tombolă cu premii.  

 

Începând cu vara anului 2021, cele două echipe s-au întâlnit de 10 ori până acum în cadrul Super Ligii. Petrocubul are 9 victorii, iar un meci s-a încheiat la egalitate. Golovarajul general este favorabil hânceştenilor: 24-5. În prima fază a campionatului, Petrocubul s-au impus 4-0 în deplasare şi cu 3-0 pe teren propriu.  

 

Interesant este faptul că bălţenii au obţinut singurul lor punct în faţa Petrocubului chiar la Hânceşti. S-a întâmplat acest lucru pe 2 aprilie 2023 în etapa a 3-a a fazei secunde a Super Ligii, ediţia 2022/2023.

Un alt aspect interesant este faptul că CSF Bălţi nu a marcat de 6 meciuri în poarta Petrocubului. Ultimul gol al bălţenilor în poarta vicecampioanei a fost înscris în aprilie 2022 de atacantul Serghei Mişcov.

 

"Leii" din Hânceşti se află în formă maximă. Petrocubul a defilat în prima manşă a sferturilor de finală ale Cupei Moldovei Moldtelecom, scor 8-0 cu FC Stăuceni şi doreşte să înceapă faza a doua a Super Ligii cu dreptul. Şase fotbalişti diferiţi au marcat în poarta reprezentantei Ligii a 2-a, iar acum unul dintre aceştia, Vladimir Ambros doreşte să-şi continue seria golurilor marcate în poarta bălţenilor. Atacantul de 30 de ani a marcat 9 goluri în meciurile directe cu CSF Bălţi.  

 

De partea cealaltă, CSF Bălţi a obţinut victorie în prima manşă a sferturilor de finală ale Cupei Moldovei Moldtelecom. Bălţenii au învins cu 2-1 pe Dacia Buiucani, după ce au fost conduşi cu 0-1. Cristian Păscăluţă şi brazilianul Andre Da Silva au înscris cele două goluri.  

 

Veaceslav Rusnac a mizat în acest meci şi pe fotbaliştii aduşi în pauza de iarnă. Alexandru Dedov a fost integralist, Ilie Damaşcan şi Eugeniu Rebenja au fost titulari, fiind înlocuiţi pe parcurs, iar Alexandru Gău şi Dumitru Rogac au intrat în repriza a doua.  

 

Partida retur CSF Bălţi-Petrocub se va dispua pe 20 aprilie la Bălţi. Cele două formaţii s-ar putea duela şi în semifinalele Cupei Moldovei Moldtelecom. Hânceştenii sunt aproape calificaţi, iar CSF Bălţi mai are de transpirat serios în faţa Daciei Buiucani, după ce a câştigat prima manşă cu 2-1.  

 

Va fi totodată şi un duel al fotbaliştilor convocaţi la echipa naţională de tineret a Republicii Moldova pentru partidele cu Ungaria şi Ţărilor de Jos. De la hânceşteni, Ştefan Stoica i-a convocat pe portarul Silviu Şmalenea, fundaşul Ion Borş, dar şi mijlocaşul ofensiv Mihai Lupan. De partea cealaltă, Alexandru Gău şi Cristian Păscăluţă se vor alătura lotului convocat de tehnicianul român.