• Fii alături de Echipa Țării

Comitetele FMF

Deciziile Comisiei de Disciplină a FMF

07 mar 2024 de Svetlana Tataru

La ședința din 7 martie, Comisia de Disciplină a FMF a examinat materialele Comitetului de organizare a Competițiilor, precum și abaterile disciplinare constatate și înregistrate conform rapoartelor de joc la meciurile campionatului R. Moldova la fotbal Liga 1, la Copii și Juniori, ediția 2023/24: 

1. Examinând Cererea din 05.03.2024 parvenită din partea Asociației Obștești Fotbal Club „DINAMO-AUTO” la adresa electronică oficială a FMF (fmf@fmf.md), în legătură cu decizia administrației Asociației Obștești Fotbal Club „DINAMO-AUTO” privind retragerea echipei Fotbal Club „DINAMO-AUTO” din Liga 1 al Campionatului R. Moldova la Fotbal, Ediția 2023/24, din cauza lipsei resurselor financiare și sponsorizării. În conformitate cu art. 13, art.15, art. 40.6, art. 77, art. 78, art. 79 «Codul de Disciplină și Etică al FMF», art. 18.17 și art. 18.18 al «Regulamentului Campionatului R. Moldova la Fotbal», și art. 6 al «Regulamentului privind Organizarea și Funcționarea Organelor Judiciare din cadrul F.M.F, Comisia de Disciplină al F.M.F.,

D E C I D E:

1.1.  A admite Cererea din 05.03.2024, parvenită din partea Asociației Obștești Fotbal Club „DINAMO-AUTO”, privind excluderea echipei Fotbal Club „DINAMO-AUTO”, din Campionatul Republicii Moldova la Fotbal, Liga 1, Ediția 2023/24.

1.2.  A exclude Asociația Obștească Fotbal Club „DINAMO-AUTO” din Liga 1 al Campionatului R. Moldova la Fotbal, Ediția 2023/24.

1.3. A menține rezultatele echipei Fotbal Club „DINAMO-AUTO” acumulate în cadrul meciurilor disputate conform programului Campionatului Republicii Moldova la Fotbal, Liga 1, Ediția 2023/24, având în vedere faptul că s-au disputat mai mult de 50% din meciurile programate, conform art. 18.18. al Regulamentului Campionatului R. Moldova la Fotbal.

1.4. A retrograda echipa Fotbal Club „DINAMO-AUTO” din Liga 1 al Campionatului Republicii Moldova la Fotbal în campionatul de fotbal al asociației teritoriale unde își are sediul clubul în cauză, conform și art.18.17. al Regulamentului Campionatului R. Moldova la Fotbal.

1.5. A sesiza organele competente al FMF privind adoptarea acțiunilor suplimentare/ulterioare, în legătură cu încălcarea Statutului FMF de către Asociația Obștească Fotbal Club „DINAMO-AUTO”, care constituie temei privind excluderea acestuia din rândul membrilor afiliați la FMF.

CONFORM «CODULUI DE DISCIPLINĂ ȘI ETICĂ AL FMF», PREZENTA DECIZIE ESTE DEFINITIVĂ ŞI IREVOCABILĂ.

 

2. Examinând rapoartele de joc al meciului FC ZIMBRU U-16 – ȘSSF Nr.1 U-16, din data de 02.03.2024 (Campionatul R. Moldova la Fotbal Copii și Juniori, Ediția 2023/24, Liga Națională, U-16, Etapa a XXV-a) s-a constatat că jucătorul echipei FC ZIMBRU U-16, Igor PALADE, a avut un comportament agresiv fată de un jucător din echipa adversă. Un jucător al echipei ȘSSF Nr.1 U-16, a căzut jos, și jucătorul cu Nr. 14 Igor PALADE, al echipei FC ZIMBRU U-16, a trecut peste acesta, călcându-l pe piept si deplasându-se mai departe în teren. Acest incident nu a fost băgat în seamă de către arbitrul central al meciului. În conformitate cu art. 13, art.15, art. 40.3, art. 77, art. 78, art. 79 «Codul de Disciplină și Etică al FMF» și art. 6 al «Regulamentului privind Organizarea și Funcționarea Organelor Judiciare din cadrul F.M.F Comitetul de Competiții al F.M.F.,

D E C I D E:

2.1.  A suspenda pentru 3 (trei) etape de campionat jucătorul echipei FC ZIMBRU U-16, Igor PALADE, pentru comportamentul violent manifestat pe toată durata meciului, pentru adresarea cuvintelor necenzurate, pentru încălcarea prevederilor Codului de Disciplină și Etică al FMF.

Conform art. 17 al Codului de Disciplină și Etică al FMF - Suspendarea constă în interzicerea participării la următorul meci, inclusiv a accesului la vestiare, pe banca de rezervă şi în incinta terenului de joc. Pentru antrenori, echipă tehnică și alți oficiali, suspendarea este însoțită întotdeauna de sancțiunea interzicerii accesului la vestiarele echipei și ale arbitrilor, în tunel, în incinta terenului și pe banca de rezerve. Antrenorii suspendați pot lua loc în tribună și nu au dreptul de a intra în contact cu echipa lor.

Conform prevederilor art.17.11 al Codului de Disciplină și Etică al FMF - Suspendarea cumulată cu o amendă, se va prelungi până la plata integrală a amenzii.

2.2. A aplica sancțiune sub formă de amendă jucătorul echipei FC ZIMBRU U-16, Igor PALADE, în mărime de 2000,00 lei  (două mii lei, 00 bani) lei (MDL), în conformitate cu prevederile art. 40.3 al Codului de Disciplină și Etică al FMF.

CONFORM «CODULUI DE DISCIPLINĂ ȘI ETICĂ AL FMF», PREZENTA DECIZIE ESTE DEFINITIVĂ ŞI IREVOCABILĂ.

TERMENUL   DE ACHITARE A AMENZII ESTE DE 30  (TREIZECI)  ZILE CALENDARISTICE.