• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE. Cupa Moldovei Moldtelecom. Milsami - Zimbru

03 mar 2024 de Reporter FMF

 

Milsami Orhei și Zimbru Chișinău se întâlnesc astăzi de la ora 14:00 în prima manșă a celui mai echilibrat sfert de finală al Cupei Moldovei Moldtelecom. Partida de la Orhei va fi transmisă în direct platforma media ligatv.md şi de postul de televiziune We Sport.

 

Milsami - Zimbru

 

3 martie. Orhei, complexul sportiv raional

Arbitru: Igor BOȘCA

Asistenți: Vladislav LIFCIU și Vadim VICOL

Al 4-lea oficial: Viktor BUGENKO

 

Milsami Orhei: 1.Emil TÎMBUR, 4.Clinton BANGURA, 5.Yaroslav TEREKHOV, 7.Daniel LISU, 10.Radu GÎNSARI, 14.Alexandr MILIC, 17.Artiom PUNTUS, 19.Igor LAMBARSCHI, 20.Vadim PAIRELI, 25.Nabil KHALI, 27.Vadim DIJINARI

Rezerve: 31.Mihail CIOBAN, 6.Ion GHIMP, 11.Sorin CHELE, 13.Vasile LUCHIȚĂ, 16.Alexandru ANTONIUC, 21.Vladislav ZAVALIȘCA, 23.Vadim BOLOHAN, 32.Vitus AMOUGUI

Antrenor: Vladimir GUDEV

 

Zimbru Chișinău: 12.Iulian-Sebastian AGACHI, 4.Nichita COVALI, 7.Constantin SANDU, 9.Marin CĂRUNTU, 18.Ibrahima THERNA SOUMAH, 20.Emmanuel ALARIBE, 25.Alex-Mihai MISARĂȘ, 30.Andrei MACRIȚCHII, 33.Mihail ŞTEFAN, 69.Denys DEDECHKO, 77.Vladimir GHINAITIS

Rezerve: 35.Nicolae CEBOTARI, 2.Fode CAMARA, 3.Ştefan BURGHIU, 21.Mihai MOROZAN, 23.David DIMITRIȘIN, 29.Alya SYLLA, 66.Justice Chigozrim OHAJUNWA

Antrenor: Lilian POPESCU

 

Clubul din Orhei s-a despărțit în această iarnă de fundașii Serghei Svinarenco și Dinu Graur, dar și de atacanţii Dumitru Rogac și Shahrom Samiev. În schimb, la Milsami au venit fundașul muntenegrean Aleksandar Milic, un alt apărător - Clinton Bangura din Ghana, fundaşul moldovean Ion Ghimp, internaționalii de tineret Vasile Luchiţă și Sorin Chele, ambii mijlocaşi, dar şi mijlocașul francez cu origini marocane Nabil Khali.

 

Spre deosebire de Zimbru, „vulturii roșii" au efectuat un cantonament de pregătire în Turcia. Milsami a susținut 4 partide amicale. Formaţia lui Vladimir Gudev au dispus cu 3-1 de letonii de la Valmiera, a remizat 0-0 cu Dila Gori din Georgia, s-a înclinat cu 0-1 în faţa altei formaţii gruzine Saburtalo, şi cu 1-2 în faţa echipei Qizilqum din Uzbekistan.  

 

În această ediție a Cupei Moldovei Moldtelecom, formația condusă de pe banca tehnică de Vladimir Gudev a trecut în optimile de finală cu 2-0 de reprezentanta Ligii 1, FC Făleşti. Milsami nu a pierdut nici un meci pe teren propriu în prima parte a campionatului şi este o formaţie redutabilă în jocurile de acasă.

 

De partea cealaltă, Zimbru Chișinău s-a pregătit doar în Republica Moldova. „Galben-verzii" au jucat la prima ediție a Cupei de Iarnă. După ce practic au defilat în faza I, elevii lui Lilian Popescu au avut o evoluție neconvingătoare în faza finală. Zimbru a remizat, scor 3-3 cu Spartanii-Sportul și 1-1 cu FC Floreşti. Chiar dacă a învins în ultima etapă cu 4-0 pe Saksan, formația din capitală s-a clasat pe locul doi.

 

Chișinăuenii s-au despărțit în această iarnă de portarul Igor Mostovei, fundaşul Dinis Ieşeanu și mijlocașii Ilie Damaşcan și Alexandru Dedov. Ultimii doi au ajuns la CSF Bălţi. Printre noii veniți se numără fundașii Vladimir Ghinaitis şi Nichita Covali, mijlocaşul Constantin Sandu, dar şi puștiul de 16 ani David Dimitrişin. Lilian Popescu are probleme de lot înaintea partidei de la Orhei. Din cauza accidentărilor, nu vor putea juca Jessie Guera Djou și João Paulino.

 

Zimbru a avut o misiune simplă în optimile de finală. „Galben-verzii" au surclasat cu 7-0 pe Locomotiva Ocnița, formaţie din Liga a 2-a. Milsami şi Zimbru au cucerit împreună 7 Cupe ale Moldovei: Orheienii s-au impus în finala din 2018 chiar în faţa Zimbrului, scor 2-0. De partea cealaltă, chişinăuenii au 6 cupe naţionale în palmares, ultima datează din 2014.

 

Începând cu vara anului 2010, cele două formaţii au susţinut 47 de meciuri directe în campionat şi Cupa Moldovei. Milsami are 29 de victorii, Zimbru s-a impus de 9 ori, iar alte 9 meciuri s-au încheiat la egalitate. Interesant este faptul că la Orhei, cele două formaţii s-au întâlnit până acum de 24 de ori. „Vulturii roșii" au 17 victorii, „galben-verzii" doar 3, iar 4 meciuri s-au încheiat la egalitate. Un alt aspect statistic este faptul că Milsami are 11 victorii consecutive la Orhei în faţa Zimbrului.