• Fii alături de Echipa Țării

FIFA lansează un instrument online pentru a urmări cursa către Campionatul Mondial al Cluburilor 2025

29 feb 2024 de Serghei Cipilencu

FIFA a lansat un instrument intuitiv de clasare online a cluburilor pentru a ține fanii la curent pe măsură ce urmăresc progresul echipelor lor în cursa palpitantă pentru a ajunge la primul Mondial al Cluburilor în 2025. Acest instrument va servi ulterior nu numai ca punct de referință pentru suporteri, ci și pentru mass-media în toate colțurile lumii. Acesta urmărește echipele care s-au calificat sau sunt încă în cursa pentru a fi una dintre cele 32 de cluburi care vor participa la competiție într-un format nou. Turneul va avea loc în premieră în Statele Unite ale Americii.

 

Instrumentul, disponibil pe FIFA.com, prezintă șapte secțiuni unice. Secțiunea centrală prezintă toate echipele care s-au calificat pentru turneu, fie ca și campioni continentali, fie cele care și-au asigurat locul prin calea clasamentului. În afara paginii principale, cele șase secțiuni rămase sunt dedicate fiecăreia dintre cele șase confederații FIFA, oferind utilizatorilor oportunitatea de a explora în detaliu modalitatea de calificare a cluburilor din fiecare regiune.

 

Instrumentul arată, de asemenea, sloturile disponibile, criteriile de calificare pentru fiecare confederație și alte aspecte adiționale ale competiției. Perioada în care se va desfășura primul Campionat Mondial intercluburi într-un format nou este între 15 iunie și 13 iulie 2025.

 

Cluburile care s-au calificat deja pentru prima ediție a Mondialului de Cluburi FIFA sunt:

 

Europa:

Chelsea FC (Anglia) 

Real Madrid CF (Spania) 

Manchester City FC (Anglia) 

FC Bayern München (Germania) 

Paris Saint-Germain FC (Franța) 

FC Internazionale Milano (Italia) 

FC Porto (Portugalia) 

SL Benfica (Portugalia)

 

Africa:
Wydad Athletic Club (Maroc) 

Al Ahly SC (Egipt)

 

Asia:
Al Hilal SFC (Arabia Saudită) 

Urawa Red Diamonds (Japonia)

 

America de Nord și Centrală, Caraibe: 

CF Monterrey (Mexic) 

Seattle Sounders FC (Statele Unite) 

Club León (Mexic)

Oceania Auckland City FC (Noua Zeelandă)

 

America de Sud: 

SE Palmeiras (Brazilia) 

CR Flamengo (Brazilia) 

Fluminense FC (Brazilia)

 

Mai multe informații despre Cupa Mondială a cluburilor FIFA vor fi anunțate pe parcursul anului 2024, inclusiv trofeul, orașele-gazdă, marca turneului și tragerea la sorți. Detaliile pot fi accesate aici.