• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Povestea golgheterului turneului „Cupa de Iarnă”

23 feb 2024 de Serghei Cipilencu

În urma „Cupei de Iarnă” organizată de Federația Moldovenească de Fotbal, după un parcurs intens în cadrul acestui turneu, echipa antrenată de Alexandr Gheorghiev, CF Univer s-a ales cu golgheterul primei ediții a competiției. Numele acestuia este Eugeniu Borovschii.

 

De mic copil Eugeniu Borovschii a iubit fotbalul, jocul care mereu îl face fericit. A venit timpul să facă un pas foarte important pentru viitorul carierei sale când avea doar 10 ani. Eugen a mers să se antreneze la Academia de Fotbal FC Sheriff. Acest pas era foarte important și unul emoționant, deoarece părinții erau foarte îngrijorați. Tatăl atacantului a insistat ca acesta să fie parte a academiei și ulterior a locuit și a respectat programul fizic de antrenamente. Acest lucru l-a motivat pe Eugeniu să continue să muncească pentru a deveni un fotbalist bun. A jucat la 4 cluburi din Moldova: FC Dinamo-Auto, FC Iskra Rîbnița, FC Olimp Comrat, FC Spartanii-Sportul și echipa actuală, CF Univer. 

 

S-a născut în localitatea Rîbnița, unde a jucat pentru formația FC Iskra în perioada 2017 - 2021. În cadrul competiției „Cupa de Iarnă”, golgheterul a încris împotriva fostului său club 4 goluri...

 

Eugeniu Borovschii vine dintr-o familie simplă, unde a crescut împreună cu fratele său. Familia golgheterului mereu este alături și îl susține în toate, pentru ca Eugeniu să poată face o carieră deosebită în fotbal.

 

Atacantul joacă la clubul din Comrat deja de 4 sezoane. Interesant este faptul că formația CF Univer, din anul 2022 este echipa creată din jucătorii fostei formații FC Olimp. Cupa de Iarnă a fost primul turneu la care Eugeniu participă, dacă să nu luăm în calcul evoluția în cadrul campionatului Moldovei, Liga 1 și Liga 2 Sud.

 

„Cupa de Iarnă a fost un turneu foarte competitiv, mai ales că este vorba de participarea cluburilor din Super Ligă și persistă un nivel de joc înalt din punct de vedere al aspectelor fizice ale jucătorilor. Turneul dat, din câte cunosc, a fost o etapă de pregătire pentru campionatul țării și cred că astfel de competiții sunt utile pentru echipe din eșalonul 1. Cel mai mare dușman al meu în această competiție a fost timpul de afară, deoarece în zilele de meci, când termometrul înregistra temperaturi sub 0, era mult mai dificil să prinzi ritmul jocului. Vreau să evidențiez că aceste goluri înscrise de mine sunt în mare parte și munca, dedicația și motivația coechipierilor mei. Plus la asta avem un antrenor maximalist, care mereu credea în mine și solicita goluri cât mai multe”, a declarat atacantul CF Univer Eugeniu Borovschii pentru site-ul FMF.md.

 

Amintim că formația CF Univer a încheiat faza finală a turneului „Cupa de Iarnă” în Seria valorică II, pe poziția a 3-a, cu 4 puncte și un golaverj 10-6. Din aceste 10 reușite 8 au fost ale lui Borovschii.