• Fii alături de Echipa Țării

Asociații Raionale

ARF Ialoveni și FMF, la seminarul „Cursuri de instruire a arbitrilor”

20 feb 2024 de Serghei Cipilencu
GALERIE

Asociația Raională de Fotbal Ialoveni și Federația Moldovenească de Fotbal au desfășurat conform planului de activitate un seminar cu tema „Cursuri de instruire a arbitrilor”, în incinta L. T. Andrei Vartic din Ialoveni. Acest seminar a fost organizat cu scopul de a discuta noile actualizările ce sunt introduse în domeniul arbitrajului. 

 

Pentru acest seminar în calitate de lector a fost desemnat Managerul Departamentului de Arbitri FMF, Anatol Bodean. La curs s-au abordat numeroase subiecte, cum ar fi acordarea cartonașului roșu și galben, fazele controversate ce au avut loc pe terenul de fotbal în raionul Ialoveni pe parcursul anului 2023. Expertul FMF a explicat cum trebuie abordate anumite fazele ale meciului, unde sunt indicate acordarea loviturilor de la 11 metri și ce cartonaș trebuie arătat, dar și mai nou, despre cartonașul albastru, instrodus în unele regiuni ca experiment de IFAB, care are o semnificației diferită de cele două cartonașe inițiale. 


La acest seminar au participat 10 arbitri licențiați de FMF: Tupicica Gabriel, Luchita Victor, Cobzac Vitalie, Andronachi Daniel, Merla Andrei, Gore Gabriela, Gorenco Victor, Levinte Constantin, Levinte Ion, Ciobanu Alexandru. Acești arbitri fac parte din echipa de arbitri a Asociației de Fotbal Ialoveni.